Nuoret ja raikkaat: Ivory Woods

Luottavaisella matkalla.

Ivory Woods

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Ivory Woods on oululaislähtöinen, astetta vaihtoehtoisempaa folkahtavaa rockia esittävä kuusimiehinen yhtye.

”Minulta on vienyt aikaa hyväksyä asioiden epävarmuus ja pysymättömyys.”

Perustin Ivory Woodsin vuonna 2015 projektiksi, johon kaikki kaverit voisivat osallistua ja jonka sisällä voisi toteuttaa itseään ilman rajoja. Debyyttialbumin tekemisen äärelle vakiintui pikkuhiljaa tiivis porukka toisilleen tuttuja muusikoita, laulaja-kitaristi-biisintekijä Jussi Alamikkelä (kuvassa) taustoittaa ja täsmentää, että sama levyllä soittava kokoonpano nähdään myös keikkalavoilla.

Nuorissa ja raikkaissa Ivory Woodsilta kuullaan vastikään julkaistun eponyymin albumiesikoisen perin brittiläisissä äänimaisemassa riipivä kakkosraita Northern Soul. Alamikkelä kertoo:

– Tämä kappale sai alkunsa kirjoittamastani runosta Paint Me Horizons. Se kertoo luottavaisesta matkalla olosta, rakkauden ja oman paikkansa etsinnästä. Siitä, että tiputtuaan kyydistä hyppää aina takaisin. Minulta on vienyt aikaa hyväksyä asioiden epävarmuus ja pysymättömyys. Vaikka horisontti olisi kuinka kirkas, matka sinne saattaa tuntua välillä turhauttavalta ja lähes järjenvastaiselta. Tämän järjenvastaisuuden vastustaminen kuitenkin vain hidastaa kulkua.

Northern Soul syntyi aikana, jolloin itselleni alkoi hahmottua kuva siitä, mihin haluan kulkea, vaikka polku sinne oli vielä hämärän peitossa. Biisi oli alun perin hyvinkin rauhallinen ja letkeä kappale, joka julkaistiin osana studio live -sessiota alkuvuodesta 2016. Tuottaessamme ja sovittaessamme albumia moni laulu kasvoi luonnostaan aivan uusiin mittoihin ja Northern Soul koki ehkä sen kaikkein suurimman muodonmuutoksen.

Nuoret ja raikkaat – Ivory Woods: Northern Soul

Entäpä millaisia suunnitelmia tällä kansainväliseltä kuulostavalla ryhmällä on tulvaisuuden varalle?

Suunnitelmissa on viedä Ivory Woods Suomen kautta ulkomaille, nyt onkin aika paiskia hommia sen eteen, Jussi Alamikkelä kiteyttää.

Alamikkelän mainitsema, komea kahden miehen studio live Northern Soulista fiilisteltävissä täällä.

Koko Ivory Woods -albumin voit puolestaan ottaa haltuusi tästä:

Keikalla Alamikkelä joukkioineen on mahdollista nähdä seuraavan kerran perjantaina 21.4. Helsingin Bar Loosessa yhdessä Varvaran ja tanskalaisen The Entrepreneursin kanssa.

Ivory Woods on:

Jussi Alamikkelä (laulu ja kitara)
Atte Loponen (kitara)
Aapo-Matti Puhakka (kitara)
Joni Seppänen (koskettimet)
Matias Haataja (basso)
Jeremia Kangas (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin sopii tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että miellyttävällä tavalla raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ja muista toki kuunella ja seurata vuoden 2017 Nuoria ja raikkaita myös Spotifyssa: