Nuoret ja raikkaat: Roan

Vailla huolta huomisesta.

Roan. Kuva: Vesa Hakola

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Muiden muassa The Kooksin, The Libertinesin ja The Smithsin innoittajikseen listaava Roan on nelimiehinen kitarapop-yhtye Helsingistä.

”Kaikki lähti hyvästä riffistä. Oli heti selvää, että kesäinen indie anthem on tulossa.”

Jos musiikkityyliä luokitella pitää, niin joku indie pop tai -rock lienee lähinnä totuutta. Nää biisit lähtee kuitenkin sydämestä genrejä sen enempiä miettimättä, Roanin kitaristi-laulaja Joonas Jalonen miettii.

Alussa oli vain Jalonen. Roan-artistinimellä operoinut nuorukainen läiskäisi loppuvuodesta 2014 nettiin Makuuhuone-nimeä kantaneen ep:n, joka sai aikaan mukavanlaista pörinää kotimaisten lisäksi myös brittiläisissä musiikkiblogeissa.

Edellä mainittujen tapahtumien rohkaisemana Jalonen ryhtyi haalimaan samanhenkisiä tovereita ympärilleen.

Aika monensien sokkotreffien jälkeen, vuoden 2015 joulukuussa tää bändi oli tällaisenaan vihdoin kasassa.

Bändi-Roanin debyytti-ep Just For Tonight näki päivänvalon huhtikuussa 2016.

Mä liityin bändiin viimeisenä. Ensimmäiset treenini olivat joskus viime vuodenvaihteessa. Basistin etsimisessä oli mennyt kauan ja kundeilla oli jo hirveä kiire päästä studioon. Tämän takia osa Just For Tonightin bassokuvioista syntyi aivan viime tipassa. Esimerkiksi nimibiisi sai lopullisen muotonsa vasta studiossa, Roaniin nelikielisen varteen päätynyt Ilmo Cantell taustoittaa.

Nuorissa ja raikkaat -sarjassa Roan edustaa juurikin Just For Tonight -kappaleellaan. Joonas Jalonen avaa:

Just For Tonight taisi syntyä ihan muutamassa tunnissa joskus kesällä 2015. Kaikki lähti hyvästä riffistä. Oli heti selvää, että kesäinen indie anthem on tulossa. Joskus biisi vain loksahtaa kohdalleen heti, syntyy kuin itsestään. Tämä oli eräs niistä hetkistä. Kappale kertoo yksinkertaisesti siitä nuoruuden huolettomasta fiiliksestä, kun kaikki tuntuu upeelta ja mahdolliselta, eikä jaksa välittää tai huolehtia huomisesta.

Nuoret ja raikkaat Roan: Just For Tonight

Ensikeikkansa kesäkuussa 2016 soittanut Roan työstää tällä hetkellä uusia biisejä palatakseen studioon helmikuussa 2017.

Keväällä on luvassa uutta julkaisua ja entistä kovempia keikkoja!, Jalonen lupaa.

Roan on:

Joonas Jalonen (laulu ja kitara)
Pete Puustinen (kitara)
Ilmo Cantell (basso)
Tommi Kolsi (rummut)

Koko Just For Tonight -ep:n voit kuunnella tästä:

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin sopii tutustua täällä.

Jos tiedät kuka tai mikä kokoonpano olisi nuori sekä joko erittäin tai mahdollisimman raikas, heittäydy mukavaksi henkilöksi ja vihjaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.