Nuoret ja raikkaat: Gretel’s Moonlight Motel

"Tapoihimme ei ole kuulunut vastata kieltävästi keikkakutsuihin."

Gretel's Moonlight Motel. Kuva: Roosa Raanoja

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Kouvolasta ponnistava Gretel’s Moonlight Motel yhdistelee soinnissaan garagen, grungen ynnä muun vaihtoehtoiseksikin tituleeratun rockin aromirikkaimpia mausteita. Laulaja Gretel Kiviojan sooloesiintymisistä kasvoi kuin huomaamatta viisihenkinen yhtye alkuvuonna 2015. Sittemmin pakkaa on ehditty jo hieman sekoittelemaankin. Kivioja kertoo:

”Keikat on meidän bändille koko homman suola.”

Bändin kokoonpano on tosiaan hieman muuttunut sitten viime vuonna ilmestyneen I-ep:mme. Uutta musiikkia nykyisellä jäsenistöllä on jo nauhoitettuna viime kesältä ja uusia biisejä on tarkoitus julkaistakin vielä tämän vuoden puolella. Tai ainakin mahdollisimman pian, kun vaan saadaan raidat työstettyä. Tuleva musa on altsua, josta löytyy vivahteita eri vuosikymmeniltä. Parhaiten meidän soundista ja fiiliksestä saa tietysti kiinni livenä.

Gretel’s Moonlight Motelin basistina toimiva Riku Pöljö jatkaa:

Olemme rundanneet keikan, parin kuukausitahdilla viimeksi kuluneen vuoden ajan ympäri ämpäri eteläistä Suomea. Tapoihimme ei ole kuulunut vastata kieltävästi keikkakutsuihin. Ollaan soitettu genrerajoihin katsomatta samoissa iltamissa esimerkiksi Lasten Hautausmaan, Riston, Muuan Miehen, Varvaran, Juice Normaalin ja Hard Actionin kanssa.

Sekä muun muassa Ääniwallin Modern Sky:ssä ja Mitäs Mitäs Mitäs -festareilla Urjalassa. Keikat on meidän bändille koko homman suola, joten seuraavaksi suunnitelmissa on tosiaan saada tuota uutta musaa pihalle ja soittaa sitten taas niin paljon keikkoja kun vaan ehditään, Kivioja valaisee ryhmänsä lähihistoriaa ja -tulevaisuutta.

Gretel’s Moonlight Motelin Nuoret ja raikkaat -edustuskappaleena kuullaan läpeensä tunnelmallinen I-ep:n avausraita I Am The Night.

I Am The Night on hyvä sample meidän musasta. Gretelin eteerisen persoonallinen lauluääni sekä bändin ilmaisu ja vahva melodinen fiilis pääsevät biisissä hyvin oikeuksiinsa, tuumii Pöljö.

Vaikka ollaan viime kesästä asti soitettu livenä pääsääntöisesti tota alussa mainittua uudempaa matskua, niin I Am The Night on säilynyt kokoajan luottobiisinä settilistassa, Kivioja ynnää.

Nuoret ja raikkaat Gretel’s Moonlight Motel: I Am The Night

Seuraavan kerran live-intoista ryhmäämme on mahdollista päästä näkemään ja kuulemaan alta löytyvien päivämäärien mukaisesti:

26.11. Korjaamo, Helsinki (+40 Watt Sun, UK)
2.12. Semifinal, Helsinki (+Lasten Hautausmaa)
5.12. Lucky Monkeys, Lappeenranta

Gretel’s Moonlight Motel on:

Gretel Kivioja (laulu ja kitara)
Niko Saarinen (koskettimet)
Sami Pylkkänen (rummut)
Pasi Pöljö (kitara) ja
Riku Pöljö (basso)

Lisää orkesterin materiaalia kuultavissa täällä.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät kuka tai mikä kokoonpano olisi nuori sekä ominaislaadultaan raikas, ole kiltti ja vihjaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.