Nuoret ja raikkaat: Sakia

Ystäviä, nimimiehiä ja niityllä kirmaavia hevosia.

Sakia. Kuva: Riikka Jussila

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Sakia-nimisen yhtyeen juuret, koti ja treenipaikka sijaitsevat vuoden 2016 alussa Kurikkaan liitetyssä, entisessä Jalasjärven kunnassa Etelä-Pohjanmaalla. Peltojen keskellä pidetään meteliä ja treenataan vanhassa, kaurismäkeläisessä hirsitalossa. Kuusimiehinen bändi on ollut kasassa jo hyvän tovin, mikä kuuluu ennen kaikkea tiiviin suurieleiseksi hioutuneena äänimaisemana.

”Toisen säkeistön lopussa Peetu toteuttaa lapsuuden unelmansa Oasiksen Don’t Look Back In Angerin rumpufillistä.”

Kaveriporukka ja ystävyys näyttelee suurta osaa meidän toiminnassa, laulaja Matti Perälä miettii.

Nimimiesten kanssa työskennelleen Sakian lavea ja kansainväliseltä kuulostava sointi tuo mieleen 13 vuotta sitten Max Payne 2 -videopelistä uransa aloittaneen Poets Of The Fallin.

Viimeisen vuoden aikana ollaan luotu nahkamme bändinä ja julkaistuja biisejä on nyt yhteensä neljä. Oli todella hienoa saada kappaleille niiden ansaitsemat kehykset Jonas Olssonin (Amorphis, Pauli Hanhiniemi, Jannika B) studiossa ja miksauspöydällä. Ekaa sinkkuamme oli pari vuotta sitten sovittamassa myös Jurek Reunamäki (Johanna Kurkela, Antti Tuisku), jolle ollaan aika paljon velkaa nykyisen draivin ja musiikillisen itsevarmuuden löytämisestä.

Sakia-näytepalaksi poimimastamme Bright Matter -biisistä Perälä kertoo näin:

Tämä syntyi keskellä yötä heränneen Juhon (Mäntylä, koskettimet) ja iPad-urkujen yhteistyönä. Sääli, etteivät ekan demon sanoituksissa niityllä kirmanneet hevoset päässeet lopputuotteeseen… Toisen säkeistön lopussa Peetu (Petri Haakana, rummut) toteuttaa lapsuuden unelmansa Oasiksen Don’t Look Back In Angerin rumpufillistä. Kertsi on iso ja fiilis oikeastaan aika toiveikas läpi laulun ikään kuin lohdutukseksi meidän kahden ekan biisin (God Forsaken Land ja All Ships) jälkeen.

Nuoret ja raikkaat Sakia: Bright Matter

Tällä hetkellä Sakia intoilee vastikään alkaneesta yhteistyöstään Aki Sihvosen (Softengine) kanssa. Meneillään olevan esituotantovaiheen jälkeen miesten on tarkoitus ennättää studioon jälleen toukokesäkuun vaihteessa.

Sakian tähän mennessä julkaistua materiaalia pääset sitä ennen ottamaan haltuun joko ohesta, täältä tai täältä.

Sakia on:

Petri Haakana (rummut)
Mikko Kivistö (kitara)
Juho Mäntylä (koskettimet)
Timo Mäkelä (kitara)
Matti Perälä (laulu)
Ville Rantamäki (basso)

Nuoret ja raikkaat -sarjassa aiemmin esitellyt artistit ja yhtyeet löydät tästä.