Paluu ytimeen – Ennakkokuuntelussa Albinö Rhinon psykedeelinen, alavireinen ja dynaaminen uusi teos

Return To The Core julkaistaan virallisesti 3.3.
1.3.2023 10:12

Helsinkiläinen psykedeelistä doom rockia soittava Albinö Rhino julkaisee tulevana perjantaina (3.3.) seuraajan vuonna 2016 ilmestyneelle Upholder-albumilleen. Return To The Core koostuu edeltäjänsä tapaan yhdestä puolituntisesta kappaleesta, joka saa nyt Suomen-ensiesityksensä Soundin välityksellä.

– Albumin tekeminen oli pitkä prosessi johon tuli vielä koronat ja levypainon jonot päälle. Kappaleen runko äänitettiin talteen alunperin jo vuoden 2016 lopussa, juuri ennen Upholder-albumin julkaisua, jonka jälkeen basistin ja toisen liidilaulajan paikkaa pitävä VH päätti suruksemme jättäytyä yhtyeestä vuonna 2018. Toivomme kaikkea hyvää hänen tuleviin musiikillisiin töihinsä, yhtye kommentoi.

– Return To The Core on sointu- ja riffipohjainen dynaaminen, alavireinen ja temaattinen vinyylialbumin mittainen kappale. Teos syntyi vuosien aikana jamina johon palasimme aina uudelleen, samalla kun harjoittelimme treeniksellä raskaampia kappaleitamme keikkoja ja tulevia julkaisuja varten. Kun edellinen ep-julkaisumme (Riff Religion, 2017) kumarsi Black Sabbathille, niin tässä nousee kättä lippaan vahvasti Pink Floydin suuntaan. Sooloja albumilla ei kuulla, vaikka joku kitaraliidit sellaisina haluaisikin kokea. Sen sijaan kuultavissa puolituntinen jamittelua, riffejä ja improa. Toivottavasti viihdytte!

Levy/kappale sai maailmanensi-iltansa It’s Psychedelic Baby -lehden välityksellä. Lehdestä löytyy myös Albinö Rhinon pitkä haastattelu.

Lisää luettavaa