Ihana Leijona, ihanaa! Perjantaibiisi kertoo, kuinka Syksy ei lopu koskaan

"Unohda mut", kehottaa notkea otus jyhkeä harjansa hulmuten.

Nopee ja vakaa. Kuva: Tero Ahonen

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään vuorossa mm. Olavi Uusivirran yhtyeestä tutun Timo Kämäräisen reinkarnaatio Ihana Leijona. Syksy ei lopu koskaan.

”Lailla kurjan pelkurin, elän sussa kuitenkin.” Näin huomauttaa Ihana Leijona tänään Perjantaibiisinämme pauhaavalla debyyttisinglellään Syksy ei lopu koskaan. Vastikään bändimuotoiseksi laajentunut Ihana Leijona on kitarataituruudestaan, Olavi Uusivirrasta, Toot Tootista ja mm. Ismo Alangon ja Tuomari Nurmionkin taustalta tunnetun Timo Kämäräisen rakkaudella vaalittu projekti, joka kaahaa Ritari Ässän kiivaudella läpi metamorfoositasoja halkovan alitajunnan töyssyisten laaksojen. ”Jellona” itse kertoo:

”Olen tehnyt englanninkielistä musiikkia teini-iästä lähtien, todennäköisesti esikuvistani johtuen. Beatles, Wigwam ja muut vanhemmat englanniksi laulavat rock- ja progebändit olivat pentuna keskiössä ja loivat pohjaa sekä musiikilleni että lyriikoilleni. Pari vuotta sitten tuli tarve sanoa asioita, joille en löytänyt englanniksi sanoja. Kertoja ei ollut enää sama. Ja tälle kertojalle oli entistä tärkeämpää, että viesti myös kuullaan. Ajattelin, että Ihana Leijona ei häpeä sitä, mitä on. Savolainen tai beatleaanikko, ihan sama, antaa tulla. Ja kaikki samaan laariin. Hyvä soppa siitä tulee, ainakin oma.”

Vuonna 2016 esikoisalbuminsa julkaisevassa yhtyeessä nimeltä Ihana Leijona vaikuttavat otuksista jylhimmän lisäksi pelkkänä Ristonakin tunnettu Risto Ylihärsilä (koskettimet), Olli Haavisto (pedal steel), Olli Krogerus (rummut) sekä Jaakko Kämäräinen (basso). Kokoonpanon löydät myös Facebookista. Painetaan kaasua.

Perjantaibiisi – Ihana Leijona: Syksy ei lopu koskaan

Ihana Leijona ja paljon muuta korvakarkkia viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittarillamme: