Ammattitaitoa ja kirkastuneita ajatuksia – Perjantaibiisinä John McGregor: Ajatukset juoksevat

"Tämän albumin tekeminen on ollut hieno kokemus upeasta musiikillisesta yhteistyöstä, joka voi nyt lähteä elämään vapaasti myös keikoilla."

John McGregor

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Tuoreimmassa lehdessämmekin jututettu laulaja-lauluntekijä John McGregor julkaisi suitsutusta osakseen saaneet Joki– ja Maa ei oo pimee -sooloalbuminsa vuosina 2005 ja 2007. Hieman myöhemmin, vuonna 2009 ilmestyi McGregorin yhdessä Tuomas ja Mikael Hakkaraisen kanssa muodostaman Kaspar-kokoonpanon niin ikään kehuja kirvoittanut eponyymi esikoinen.

Reilun seitsemän vuoden mittaiseksi venyneen musiikillisen hiljaiselon jälkeen McGregor on palannut hyppysissään uusi, Samuli Kosmisen, Jarmo Saaren ja Pekka Kuusiston, Verneri Pohjolan, Joakim Berghällin Juho Viljasen ja Hakkaraisen veljesten kanssa toteutettu, Luota-niminen pitkäsoitto, jolta löytyvää Ajatukset juoksevat -kappaletta kuulostellaan tänään päivän Perjantaibiisinä.

McGregor luonnehtii:

Eräs asia, josta Ajatukset juoksevat kertoo, on päätös edetä elämässä luottamuksessa.

Koetko pitkän taukosi jälkeen olevasi täysin, jokseenkin vaiko vain vähän uudistunut?

Täysin. Uutta levyä säveltäessä ja äänittäessä olen voinut kirkastaa ajatuksiani suhteessa asioihin, joita tahdon ilmaista ja toteuttaa nyt. Tämän albumin tekeminen on ollut hieno kokemus upeasta musiikillisesta yhteistyöstä, joka voi nyt lähteä elämään vapaasti myös keikoilla.

Perjantaibiisi John McGregor: Ajatukset juoksevat

John McGregorin livekokoonpanoon kuuluvat:

John McGregor (laulu, piano ja kitara)
Jarmo Saari (kitara)
Samuli Kosminen (rummut, perkussiot ja elektroniikka)

Kuuntele ja seuraa myös viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittolistaamme:

Parasta juuri nyt YouTubessa ja Deezerissä.