Joko tunnistat nämä kasvot etäältä? Perjantaibiisinä Pimeys: Ollaan hiljaa

Kolmanteen studioalbumiinsa valmistautuva ryhmä tarjoilee joulun alla rauhallisia sävyjä.

Pimeys.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Taannoin Eppu Normaali -versioinnillaankin ilahduttanut Pimeys-yhtye viimeistelee parhaillaan alkuvuodesta ilmestyvää, vielä toistaiseksi nimeämätöntä kolmatta pitkäsoittoaan.

Tänään Perjantaibiisinä saadaan lisää esimakua Muut on jo menneet– ja Aika tihentyy-albumien (2013 ja 2015) odotetulta seuraajalta, kun Perjantaibiisinä helähtää kappale nimeltään Ollaan hiljaa.

Tämä syntyi viime keväänä vahvoissa fiiliksissä, kirpeässä kevätvalossa. Kivuttomasti ja lyhyessä ajassa  kappale ikään kuin sävelsi itse itsensä. Ollaan hiljaa kuvaa erään parisuhteen loppumista, helmikuista auringonvaloa, puolityhjää asuntoa, vapautta ja yksinäisyyttä, Joel Mäkinen (kuvassa toinen vasemmalta) kertoo. Pekka Nisu (oikealla) täydentää:

– Biisissä oli heti oma kiehuva tunnelmansa, haikea ja kaunis. Tässä on vahvoja kuvia ja painavien rivien välissä paljon asiaa.

Ollaan siis vain hiljaa ja kuulostellaan:

Perjantaibiisi Pimeys: Ollaan hiljaa

Tasaiseen tahtiin suosiotaan kasvattaneen Pimeyden laulumiehet Mäkinen ja Nisu kertoivat syyskuussa, kuinka yhtyeellä on tähtäimessään ”hienoin albumikokonaisuus, joka kuunaan on tehty”. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla!

Muistathan, että kaikki tuoreet kappaleherkut löydät myös viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme: