Tähtäimessä hienoin albumikokonaisuus, joka kuunaan on tehty – Perjantaibiisinä Pimeys: Viimeinen mahdollisuus

"Pyrittiin tekemään laadukasta, melodista ja iätöntä popmusiikkia."

Pimeys: Jukkis Virtanen, Joel Mäkinen, Pekka Nisu ja Tuomo Aalto.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään navigoimme Pimeyden keskellä.

Taannoisella Eppu-versioinnillaankin ilahduttanut Pimeys puurtaa parhaillaan Finnvoxilla alkuvuodesta 2017 ilmestyvää kolmatta pitkäsoittoaan viimeistellen.

Tällä kertaa levytyssessioihin on haettu lisävoimia aina Lontoosta saakka; tuottaja Tuomas Ilmavirran ohella studiossa hääri aiemmin muun muassa itse Thom Yorkenkin kanssa työskennellyt äänittäjä-miksaaja Mikko Gordon. Lisäksi näppinsä on ollut pelissä eräälläkin Riku Mattilalla.

Pimeyden toinen solisti-biisintekijä ja kitaristi Pekka Nisu viestittää Perjantaibiisinä kuunneltavasta Viimeinen mahdollisuus -kappaleesta seuraavaa:

Biisi kertoo epäonnisen rakkaustarinan, joka sijoittuu tuttuihin maisemiin. Ihminen ei voi omistaa toista, eivätkä asiat pysy paikoillaan pitämällä. Pimeyden keskellä on kuitenkin aina toivoa.

Perjantaibiisi – Pimeys: Viimeinen mahdollisuus

Timo Isoaho nyhti orkesterimme kahdelta nokkamieheltä lisäksi seuraavat lähimenneisyyttä ja -tulevaisuutta sivuavat lausunnot:

Mikko (jo mainittu Gordon) on tuonut mukanaan tuoreen korvaparin, ennakkoluulottoman asenteen ja ehtymättömän positiivisen energian. Thom Yorken lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Nigel Godrichin ja Supergrassin Gaz Coombesin kanssa. Tekemisen meininki on ollut sen mukaista. (Pekka)

Olemme alusta alkaen halunneet tehdä hienon albumikokonaisuuden, hienomman mitä on kuunaan tässä maailmassa tehty. Vaikka yleisölle on saattanut näyttää, että olemme viettäneet hiljaiseloa, niin päinvastoin, ollaan treenattu enemmän kuin koskaan. Sama pätee laulunkirjoittamiseen  mä ja Pekka ollaan kirjoitettu iso liuta musiikkia, josta sitten on moninaisen prosessin kautta, Rikun ja Tuomaksen avustuksella, valikoitu tusinan verran timanttista materiaalia. Pyrittiin tekemään laadukasta, melodista ja iätöntä popmusiikkia. (Joel)

Pimeyden edellinen levy on vuoden 2015 alussa ilmestynyt, paljon kiitosta osakseen saanut Aika tihentyy.

Parasta juuri nyt -listamme on paras: