Kuuntelemalla hyvä kiertämään – Perjantaibiisinä Vesterinen Yhtyeineen feat. Heini Ikonen: Lapselleni

Kokoonpano on päättänyt ohjata uutuuskappaleensa Spotify-tuotot Syyrian lasten hyväksi tehtävään työhön.
3.2.2017 09:02

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Nokkamiehensä Tero Vesterisen luotsaama Vesterinen Yhtyeineen on muotoillut uusiksi viimeisimmän Kirottu yksinäisyys -albuminsa (2016) päätösraidan Lapselleni.

Päivän Perjantaibiisinä pyörähtävän kappaleen tänään julkaistulla versiolla kuullaan vokaaleissa myös Heini Ikosta. Mikä parasta, biisin Spotify-kuunteluista kerääntyvät tulot yhtye on luvannut lahjoittaa lyhentämättöminä Syyrian lasten hyväksi tehtävään työhön Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

”Tämä biisi on kerännyt paljon palautetta nimenomaan vaikeita hetkiä lastensa parissa eläneiltä henkilöiltä. Ja kyllähän kappale itsellekin tuo monia muistoja mieleen niin, että välillä on vaikeaa tätä keikoilla herkistymättä laulaa”, Tero Vesterinen toteaa julkaisun tiedotteessa.

Tero Vesterinen, miksi halusitte osoittaa tukenne juuri Syyrian lapsille?

Jos nyt ajatellaan ihan rehellisesti ja puolueettomasti, niin suomalaisia lapsia autetaan ja tuetaan monin keinoin. Hallinnon ja koululaitoksen puolesta, järjestöjen ja Raha-automaattiyhdistyksen taholta sekä monenlaisen kansalaistoiminnan kautta. Esimerkkinä vaikkapa urheiluseurojen junnutyö, johon vanhemmatkin osallistuvat.

Syyrian lasten tilanne on aivan toinen. Heidän kotinsa ja elämänpiirinsä on pommitettu paskaksi, useat perheenjäsenet tai pahimmillaan kaikki läheiset ovat kuolleet ja nälkä sekä taudit tappavat tasaiseen tahtiin, myös lapsia. Samaan aikaan monet maat sulkevat rajojaan pakolaisilta, myös lapsilta. Tällaista kattausta vasten lienee ihan kohtuullista, että me suuntaamme oman pienen avustuksemme tällä kertaa juuri Syyrian lapsille.

Te olette tehneet hyväntekeväisyystempauksia aiemminkin.

– Ollaan tehty, kotimaankin juttuihin, muun muassa Miessakit ry:n kanssa tehtiin yhteistyötä perheväkivallan uhrien ja tekijöiden jeesaamiseksi ja keskustelun herättämiseksi aiheesta. Nämä tempauksemme eivät ole ristiriidassa keskenään, vaan ne on kaikki pieniä juttuja yhteisen hyvään laariin, joka toivon mukaan olisi osiensa summana erittäin iso.

Kuuntele siis ja tee siinä sivussa hieman hyvää:

Perjantaibiisi – Vesterinen Yhtyeineen feat. Heini Ikonen: Lapselleni

Keikoilla Vesterisen Yhtyeineen voi nähdä keväällä 2017 seuraavasti:

1.3. Äkäslompolo, Public House Selvä Pyy (akustinen kokoonpano)
2.3. Levi, Ihku
3.3. Oulu, Ihku
4.3. Tampere, Ihku
31.3. Pori, Kulttuuritehdas Kehräämö
1.4. Rauma, Sinisoihtu
20.4. Ylivieska, Akustiikka
21.4. Ruka, Zone
22.4. Kuopio, Henry’s Pub

Vesterinen Yhtyeineen on:

Tero Vesterinen (laulu)
Mikko Enqvist (kitara)
Teemu Jokinen (rummut)
Petri Kivimäki (kitara)
Markus Piha (basso)
Janne Riionheimo (koskettimet)
Martti Vesala (puhaltimet)

Kaikki biisiuutuuksista huomionarvoisimmat löytyvät tuttuun tapaan viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -listaltamme:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa