Korvamatoja Stam1nan tapaan – Tätä kaikkea pitää sisällään Soundi 2/2016

18.2.2016 17:27

Nenästä kiinni, keuhkot täyteen ilmaan ja sukellus juuri painokoneiden uumenista putkahtaneen Soundin sisään. Soundi 2/2016 löytyy kauppojen hyllyiltä ja postilaatikoista perjantaina 19.2.

Kansi leiskuu oranssina. Siitä saamme kiittää metallimaailman väriläiskää Stam1naa, jota jututimme kuukauden päästä ilmestyvän Elokuutio-albumin tiimoilta. Tiedättekös, mitä elokuutio-termi tarkoittaa? Jutusta selviää sen merkitys sanakirjan mukaan sekä aina omalakisessa Stam1na-maailmassa.

Stamyksna.

Mitäpä muuta… No, kun on saatu ensin kolumnit ja uutiset pois alta, on aika esitellä Tarkkailuluokalta löytyvä Elias Gould. Elämänsä soundit kertoo puolestaan urkurismies Sami Nieminen, joka juuri nyt on ajankohtainen Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-levyn ansiosta.

Jussi Niemen naamakirjassa muistellaan kerrassaan hulvatonta haastatteluhetkeä Isaac Hayesin kanssa. Rakkauden rajamailla -palstalla zoomataan runsaasti karvoittuneeseen hahmoon nimeltä Markku Blomqvist.

Pitkässä ja perinpohjaisessa Soundi-haastattelussa elämästään avautuu tällä kertaa Reckless Loven Olli Herman. Ville Pirinen piirsi savolaisesta lihaksikkaan muotokuvan, Antti Luukkanen haastatteli.

Olli, hänen miehensä.

Kari Peitsamon uudella cd:llä on peräti 118 raitaa. Juttelimme Karin kanssa vuonna 1980 julkaistuista runoistaan, sekä paljosta muustakin. The Scenesin pojilla on mittarissa maileja aika paljon vähemmän, mutta kitaristi Miki Liukkosen jalat ovat tunnetusti sopivan verran irti maan pinnalta.

Atomirotta on pesiytynyt kuppiloihin ympäri Suomenmaan. Teppo Vapaus piipahti Rotta-studiolla Mikon, Ranen ja Pajulaakson vieraana.

Jyrki, Mikko ja Harri.

Jos kaipaat hienoja tarinoita suurista rocktähdistä, kannattaa hakeutua kitaristiguru Adrian Belew’n seuraan. Otto Talviolle mies kertoi etenkin Frank Zappa -muistojaan ja toki Bowietakin sivuttiin.

Tunnetko värähtelyä? Se johtunee Oranssi Pazuzun läheisyydestä. Maamme omalaatuisimpiin ja laadukkaimpiin yhtyeisiin lukeutuva, mystinen kopla on saanut valmiiksi Värähtelijän.

Taittajamme käytti mielikuvitustaan valitessaan Oranssi Pazuzu -jutun tehosteväriä.

Suhasimme junalla pitkin Suomea ja tutustuimme Kuopion, Seinäjoen, Joensuun ja Jyväskylän hiphop-piireihin. Löytyi hyvää musiikkia ja kiinnostavia tarinoita.

Maakunnissakin lauletaan puhuen.

Levyarvioita on jälleen se puolensataa. Eniten merkkejä sai osakseen Olavi Uusivirta, ja tarkasti syynätään myös albumit artisteilta kuten Sia, Anthrax, Eevil Stöö, Wolfmother, U.F.Ojala, Omnium Gatherum, John Cale ja monet muut. Tutustuimme myös tuoreisiin pikkulevyihin.

Bazook-sivuilla valokeilassa kellivät Rotten Sound, Ereb Altor ja Hexvessel. Stalker-palstalla tutustutaan erittäin kiinnostavaan oululaiseen Nuoret Marttyyrit -bändiin ja etenkin sen lahjakkaaseen biisinikkariin Taneli Toppariin.

Siinäpä sitä taas yhdelle kertaa, ja toki vielä vähän päälle. Mukavia lukuhetkiä!

Lisää luettavaa