Tässä se nyt on, olitte valmiit tai ette: WÖYH!, V4RHE ja vuoden varmasti villein videotaideteos

Kuten eilen uhkasimme, tänään se on julki. Jussi ja Antti Hyyrysen hallitsema WÖYH! julkaisee Aki-Pekka Sinikosken ja Jussi Karjalaisen ohjaaman lyhytelokuvansa Soundin verkkosivujen välityksellä. Katso teos alempaa.

Lyhytelokuva-musiikkivideon taustat ovat erikoiset: ohjaaja Aki-Pekka Sinikoski tilasi bändiltä pitkän progekappaleen, jonka pohjalta mies alkoi suunnittella lyhytelokuvaa. ”Idea tuntui niin järjettömältä, että se oli pakko toteuttaa”, kommentoi Jussi Hyyrynen aihetta Timo Isoahon toimittamassa haastattelussa maaliskuun alussa.

Mistä elokuva sitten kertoo? Vaikea sanoa. Hyyrynen kuvaili taideteosta samassa haastattelussa seuraavasti:

”Luvassa on upeita välähdyksiä ja outoja tilanteita Wöyh-planeetalta ajalta ennen ajan keksimistä. Wöyhötodellisuus imeytyy mehukkaana katsojan aivokudokseen. Kaikki on tarkkaan suunniteltua ja hämäävän surrealistista. Seikkailemme veljeni Antin kanssa elokuvassa tuttuun tapaan vauhdikkaasti myyttisten teemojen ja hahmojen parissa.”

WÖYH! julkaisee kolmannen albuminsa syksyllä. Levyn tarkemmat yksityiskohdat ilmoitetaan myöhemmin. Ja nyt, hyvät naiset ja herrat, suunta kohti toisia todellisuuksia: