Turisas julkaisee keikkahittinsä singlenä

Jo kahdeksatta viikkoa Suomen virallisella albumilistalla oleva viikinkimetallin lähettiläs ja battlemetal-genren luonut Turisas vaihtaa nyt veriset turkkinsa ja kirveensä 70-luvun discokauden glitteriin ja kimallukseen julkaisten 26. syyskuuta Rasputin -singlen.

Turisaksen Warlord Nygård kertoo yleisön menneen täysin sekaisin keikoilla, kun heidän versionsa tunnetusta Rasputin-biisistä on kajahtanut ilmoille. Fanit ovatkin anelleet heitä levyttämään Boney M:n tunnetuksi tekemän discohitin. Bonuksena singlellä on radioista tutun "To Holmgard And Beyond" biisin edit-versio.

– Taisi olla vuosi 2001 kun olin ruotsinlaivalla ja discobändi oli soittamassa 70-luvun hittejä. Sillä minuutilla, kun Rasputin kajahti ilmaan, tajusin että tämä kappale me vielä soitetaan – toki modernimmalla ja raskaammalla otteella. Henkilökohtaisesti olen aina tykännyt vanhoista 70-luvun discobändeistä.

Turisaksen Rasputin on nyt myös ikuistettu musiikkivideoksi. Hämeenlinnassa kuvatun videon on ohjannut Vasara Filmsin Vesa-Matti Vainio. Videossa Saturday Night Fever kohtaa Turisaksen. Luvassa on aikamoinen taistelu; peilipallot, korkeat korot ja vyötäröt vastaan turkikset, veri, lika ja hiki.

– Koko kehoni oli kuvausten jälkeen kipeänä! Vaikka videon lavastus oli todella omituinen, se näytti samalla kerrassaan upealta, kertoo Warlord.

Seuraavaksi Turisas nousee lavalle Lontoossa, kun se esiintyy Kerrang!-lehden Day of Rock -tapahtumassa Virgin Megastore -levykaupassa keskiviikkona 8.8.

www.turisas.com