”Unelmani oli viimein toteutunut” – Haastattelussa Hämeenlinnaankin saapuva, lähes 60 Guns N’ Roses -keikkaa nähnyt japanilaisfani

Toshie Sasaki jäi töistään varhaiseläkkeelle kiertääkseen bändin matkassa ympäri maailmaa.

https://www.youtube.com/watch?v=oxiFBwMs-SY

Japanilainen Toshie Sasaki kuuli 29 vuotta sitten kotikaupunkinsa paikallisessa juottolassa ensimmäistä kertaa musiikkia, joka mullisti hänen maailmansa. Sasaki muistaa tuon hetken edelleen elävästi.

– Ravintolassa oli videojukeboksi, josta tuli yhtäkkiä Welcome To The Junglen ja Paradise Cityn musiikkivideot. Minä ja mieheni emme voineet uskoa silmiämme, ne tekivät todella suuren vaikutuksen. Syötimme jukeboksiin lisää rahaa ja katsoimme noita videoita yhä uudelleen ja uudelleen, Sasaki muistelee.

Kun Slash ja Duff jälleen liittyivät takaisin bändiin, syöpähoidossa käytettävien laitteiden teknikkona työskennellyt Sasaki jäi varhaiseläkkeelle ja toteutti pitkäaikaisen unelmansa: hän lähti katsomaan yhtyeen ensimmäistä paluukeikkaa Länsi-Hollywoodissa sijaitsevalle Troubadour-klubille viime vuoden huhtikuussa. Vaikka Sasaki onkin ollut yhtyeen fani jo lähes 30 vuotta, oli Troubadour hänen ensimmäinen Guns N’ Roses -keikkansa.

– En työni vuoksi päässyt katsomaan heitä aiemmin. Lisäksi olen suuri Slash-fani enkä käynyt katsomassa bändiä ilman häntä. Olin niin onnellinen päästessäni paikalle Troubadouriin ja seisomaan suoraan Slashin eteen. Se ylitti kaikki odotukseni. Kun Welcome To The Junglen intro alkoi, 29 vuoden takaiset muistot palasivat mieleeni ja aloin itkeä. Unelmani oli viimein toteutunut.

Sasaki on nyt ehtinyt nähdä Guns N’ Rosesin lähes 60 kertaa: Hämeenlinnan-keikka tulee olemaan hänen 58. GN’R-konsertti. Kantolan tapahtumapuiston jälkeen Sasaki suuntaa bändin perässä vielä Ranskaan, Itävaltaan ja Hollantiin. Hän aikoo lisäksi lähteä katsomaan bändiä myös näiden Pohjois- ja Etelä-Amerikan-kiertueille loppukesästä. Sasakin mukaan bändi paranee keikka keikalta, mutta toivoisi enemmän vaihtelua settilistaan, joka on pysynyt lähes samana jo vuoden.

– Olin todella yllättynyt, kun jo Troubadourin-keikalla soitettiin Chinese Democracy. Sen levyn kappaleet ovat muutenkin parantuneet Slashin ja Duffin myötä, varsinkin This I Love, jonka soolon Slash soittaa omaan tunteikkaaseen tapaansa. Haluankin heidän julkaisevan sen levyn uudelleen Slashin ja Duffin kanssa, sillä alkuperäiset eivät kuulosta enää yhtä hyviltä! Sasaki nauraa.

Sasaki kertoo tavanneensa Slashin monesti ja nähneensä hänet ennen Guns N’ Roses -keikkoja useasti omilla soolokeikoillaan Myles Kennedy & The Conspirators -yhtyeen kanssa. Hän harmittelee, ettei kitaristin tapaaminen onnistu GN’R:n jättikiertueella yhtä helposti.

– Hän on todella kiltti ja nöyrä ihminen, aina todella kohtelias ja mukava faneja kohtaan. Tulen joka kerta todella iloiseksi, kun tapaan hänet.

Guns N’ Roses ei ole ainoa asia, jota Sasaki odottaa Hämeenlinnan-keikalta. Myös lämmittelijäksi pestattu Hanoi Rocks -ikoni saa japanilaisfanilta osakseen ylistystä.

– Näin Michael Monroen viime vuonna Tokiossa. Hän on vitun mahtava ja on hienoa, että hän on mukana Hämeenlinnassa!

Guns N’ Roses, Michael Monroe ja The Darkness konsertoivat Hämeenlinnassa, Kantolan tapahtumapuistossa lauantaina 1. heinäkuuta.

Toshie Sasaki Los Angelesin Canter’s Delissä, GN’R:n vakioloosissa.