Guns N’ Rosesin konsertti poikii myös oheistarjontaa – laaja Guns on the Rocks -näyttely valottaa yhtyeen profiilia keräilijän näkökulmasta

Bändin ja sen keskeisten jäsenten tekemisiin pääsee tutustumaan Hämeenlinnan keskustassa.
9.6.2017 12:39

Guns N’ Roses konsertoi Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinnassa lauantaina 1. heinäkuuta. Kaupungissa on lisäksi tarjolla bändiin liittyvää oheistoimintaa, joka varmasti kiinnostaa faneja.

Kun yhtyeen suosio 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa räjähti maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, myös oheistuotteita alkoi ilmestyä kuin sieniä sateella. Hämeenlinnan keskustassa, kauppakeskus Linnassa avautuu 30. kesäkuuta Guns on the Rocks – Rock ’n’ Roll Exhibition -näyttely, jossa yhtyeen profiilia valotetaan keräilijän näkökulmasta. Näyttelyssä on esillä häkellyttävä määrä yhtyeeseen ja sen keskeisiin jäseniin liittyviä tallenteita ja virallista fanitavaraa bändipaidoista muuhun esineistöön, joita ei ole ollut esillä koskaan aiemmin.

Guns on the Rocks -näyttelyssä on esillä runsaasti kiertuedokumentteja, biisi- ja vieraslistoja, joista monet on varustettu yhden tai useamman jäsenen nimikirjoituksella. Yksi näyttelyn helmistä on esimerkiksi alkuperäiskitaristi Izzy Stradlinin käsinkirjoittama studio-ohjeistus. Lähes kaikkien näyttelyn esineiden alkuperä on tuplavarmistettu aidoiksi.

Esillä on myös mahdollisesti kattavin Hanoi Rocks -äänitekokoelma maailmassa. Kaikkien tuntemien formaattien lisäksi kokoelma käsittää muun muassa itäblokissa suosittuja fleksisinglejä sekä puolalaisia ääniraidallisia postikortteja. Kokoelma on ollut viimeksi esillä Turussa 2011 Hanoi Heritage -nimellä.

Guns on the Rocks – Rock ’n’ Roll Exhibition on avoinna Kauppakeskus Linnassa 30.6. – 9.7. päivittäin ja sisäänpääsy on ilmainen. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Linnan Kehitys Oy:n kanssa. Näyttelyn Facebook-sivut löydät täältä.

Lisää luettavaa