Vuoden 2017 parhaat ulkomaiset levyt – Soundin toimittajien valinnat

Äsken paljastimme toimittajiemme mielestä parhaat kotimaiset albumit vuodelta 2017. Nyt on vuorossa ulkomaisten levyjen rankkaaminen järjestykseen.

Kahden kirkkaimman mitalin välillä käytiin äärimmäisen tiukka kisa. Lopulta St. Vincent vei voiton yhden ainoan äänestäjän erolla The War On Drugsiin. Sen jälkeen listalla nähdäänkin totutun laajalla skaalalla niin indierockia, metallia kuin hip hopiakin. Hyviä levyjä kaikki!

Lisää toimittajiemme suosikkilevyjä löydät Soundista 11/2017. Seuraavaksi on sitten teidän vuoronne kertoa omat suosikkinne!

Näytteet vuoden parhailta levyiltä löydät kätevästi tältä soittolistaltamme.

VUODEN 2017 PARHAAT ULKOMAISET ALBUMIT


1. St. Vincent: Masseduction

”Masseduction kiteyttää Annie Clarkin uutta etsivää rohkeutta entisestään. Laulut ovat moderneja, vangitsevia ja myös vaativia. Kipeätkin tunteet hakevat ulospääsyä ilmeikkään laulun lisäksi sielua raastavalla ja välillä korviakin koettelevalla kitaroinnilla.” (Pertti Ojala, Soundi 10/2017)


2. The War On Drugs: A Deeper Understanding
”Aika ja paikka unohtuvat. Arkinen todellisuus häviää ympäriltä ja huomaat leijailevasi ihanasti helmeilevässä pilvessä.” (Pekka Laine, Soundi 8/2017)


3. The National: Sleep Well Beast

”Sleep Well Beast on mietteliäs levy, jossa musiikki tukee entistä orjallisemmin Berningerin vertauskuvattomia ihmissuhdetarinoita.” (Hannu Linkola, Soundi 7/2017)


4. Body Count: Bloodlust
”Rasismia ja poliisiväkivaltaa käsittelevät lyriikat saavat lisäpainoa raskaista ja tarttuvista riffeistä. Bloodlust on oikeasti heviä, eikä mitään mukarankkaa pomppukiukuttelua.” (Vesa Siltanen, Soundi 3/2017)


5. Myrkur: Mareridt

”Mareridt ei sovi joka tilanteeseen. Mutta oikealla hetkellä sen primitiivinen puhuri tempaa kuulijan kohti kaoottisinta myrskynsilmää.” (Antti Luukkanen, Soundi 9/2017)


6. Royal Blood: How Did We Get So Dark?

”Juuri niitä asioita, mistä hyvä rock on tehty: raa’asta energiasta, tanssittavuudesta, hiestä ja adrenaliinista.” (Mirko Siikaluoma, Soundi 6/2017)


7. Sólstafir: Berdreyminn

”Sólstafir edustaa ihan omanlaistaan metallin sarkaa, jossa metalli on pikemminkin sisäänrakennettu tila tai ajatus kuin ilmiselvä musiikillinen tyylisuunta.” (Marko Säynekoski, Soundi 5/2017)


8. Queens Of The Stone Age: Villains

”Villains on dynamiikaltaan ja tyyleiltään monipuolisempi ja sävykkäämpi kuin yhdestä puusta veistetty edeltäjänsä.” (Vesa Siltanen, Soundi 7/2017)


9. Henrik Berggren: Wolf’s Heart

Ruotsin dramaattisin rocktähti julkaisi pitkän hiljaiselon jälkeen mestariteoksen, joka jatkaa suoraan siitä mihin entisen yhtyeensä Broder Danielin Cruel Town (2003) jäi. (Albumia ei ole arvioitu Soundissa)


10. Leprous: Malina

”Malina kiteyttää bändin kyvyn luoda sanoinkuvaamattoman kauniita melodioita ja tunnelmia pohjimmiltaan erittäin kompleksista materiaalista.” (Salla Harjula, Soundi 7/2017)


11. Peter Perrett: How The West Was Won

”Kaikessa aistii hyvin rehellisen ja koruttoman elämänilon, jolla veteraani on valmistellut ja työstänyt uransa hyvinkin parhaan levytyksen.” (Asko Alanen, Soundi 8/2017)


12. Dan Auerbach: Waiting On A Song

”Tätä kavalkadia kuunnellessa ei tarvitse epätoivoisena jäädä odottamaan, koska musatohtorin rohdot rupeavat vaikuttamaan.” (Antti Luukkanen, Soundi 6/2017)


13. The xx: I See You

”I See You esittelee bändin, jolla on kaikki vahvuutensa sataprosenttisessa käytössä.” (Arttu Tolonen, Soundi 2/2017)


14. JD McPherson: Undivided Heart & Soul

”Pohjalla on klassinen rock’n’roll, jota höystetään soulilla, kevyellä popituksella ja purukumitunnelmalla.” (Pekka Laine, Soundi 10/2017)


15. Mount Eerie: A Crow Looked At Me
Vuoden koskettavin albumin on akustinen, häkellyttävän intiimi muistoteos Phil Elverumin syöpään kuolleelle vaimolle. (Albumia ei arvioitu Soundissa)


16. Roger Waters: Is This The Life We Really Want?

”Päivänpoliittinen katsaus poimii uutisvirrasta ihmetyksen aiheiksi niin Lähi-idän sotasolmut kuin tietyn ’nincompoopin’ nousun presidentiksi.” (Asko Alanen, Soundi 5/2017)


17. Kendrick Lamar: DAMN.

”DAMN. on räppärin kolmas julkaisu kolmen vuoden sisään, mutta väsymistä ei ole havaittavissa.” (Mirko Siikaluoma, Soundi 5/2017)


18. Ray Davies: Americana
”Nyt mukana on kunnon biisejä ja americanan huippunimiin kuuluvan The Jayhawksin käyttäminen yhtyeenä toimii.” (Antti Marttinen, Soundi 5/2017)


19. Jane Weaver: Modern Kosmology
”Tutut vaikutteet iskevät kipinää ja sytyttävät liekin. Jane Weaver ottaa ideat kainaloonsa ja juoksee niin kovaa kuin sielu sietää.” (Pekka Laine, Soundi 6/2017)


20. Kreator: Gods Of Violence

”Moderni kohtaa perinteen tyylipuhtaasti, eikä yhtye kuulosta lainkaan vanhanaikaiselta.” (Mikko Merilinna, Soundi 1/2017)

Täältä löydät parhaat kotimaiset albumit vuodelta 2017.


OSALLISTU VUOSIÄÄNESTYKSEEN!