Artisti: Myrkur

Jälleen kappaleen verran eteeristä folkia julki – herkistelemään yltynyt Myrkur esitteli uuden laulun

Mustalle metallille selkänsä kääntänyt Myrkur julkaisi uuden biisin tulevalta Folkesange-albumiltaan. Levy on selkeästi nimensä veroinen, sillä edellisen Leaves of Yggdrasil -singlen tavoin tämä uusi Gudernes Vilje on alleviivatusti folk-henkistä tunnelmointia. Uutuus ei tee aivan yhtä suurta vaikutusta kuin maanmainio Leaves of Yggdrasil, mutta ei tämäkään yhtään hullumpi ole. Kuuntele uusi single yläpuolelta. Folkesange julkaistaan 20. maaliskuuta.

Black metal -piireissä kohua herättänyt Myrkur julkaisi tällä kertaa huomattavan kaunista musiikkia

Myrkur nostatti joku vuosi sitten pienen myrskyn black metal -vesilasissa, kun alan piireissä väännettiin siitä, oliko tanskalaisen Amalie Bruunin musiikki todellista mustaa metallia vaiko ei. Nyt tällaista kysymystä ei tarvitse entiseen malliin esittää, sillä uusi Leaves of Yggdrasil -single on kaikkea muuta kuin metallia. Biisi muistuttaa ennemmin Simon & Garfunkelin Scarborough Fairia kuin mitään Black Sabbathin jälkeläistä, ja täytyy sanoa, että hieno kappalehan tämä on. Kuuntele yläpuolelta.

Miten sujuu Smashing Pumpkinsilta Black Sabbath -klassikko? Yhtye esitteli taitojaan erikoisvieraan kera

The Smashing Pumpkins konsertoi pari päivää sitten Brittien Download-festareilla, ja erään fanin kameraan tallentui kiintoisa ohjelmanumero. Yhtye nimittäin soitti yleisön iloksi myös Black Sabbathin vanhan kunnon Snowblind-klassikon, ja mukaan pyydettiin vielä tunnelmametallin naistähti Myrkur lisäväriä tuomaan. Katso tulkinta yläpuolelta. Ei hullumpi esitys, olisi kiva kuulla tuo parempitasoisenakin äänitteenä.