Coldplay, Tinie Tempah, Emeli Sandé | 10.12.2011 Lontoo, 02 Arena

Eipä voi valittaa, kun saa tällaista vastinetta hyväntekeväisyyteen annetuille rahoille.

Chris Martin kokosi lauantaina saman katon alle yhtyeensä Coldplayn, Emeli Sandén, Tinie Tempahin sekä brittiläiset koomikot Rob Brydonin ja Steve Cooganin. Kids Company -järjestön hyväksi järjestetty konsertti tarjosi jokaiselle 16000 katsojalle jotakin Lontoon O2 -areenalla.

Valloittava Emeli Sandé aloitti konsertin laulamalla jo tuttuja ja vielä tuntemattomia kappaleitaan. Pieni ja nuori laulajatar valloitti yleisön äänellään ja olemuksellaan. Radiosta tuttu Heaven ja uusi single Next To Me kaikuivat areenan viimeisillekin penkkiriveille.

Sandéa olisi voinut kuunnella kauemminkin, mutta hän teki pian tilaa koomikkojuontajille sekä räppäri Tinie Tempahille. Pikkujoulujuhlat Tempahin tyyliin sisälsivät muun muassa kappaleet Written In The Stars ja Pass Out. Tempah hyppi itse ja pani yleisönkin hyppimään, ja onnistui kummassakin erittäin hyvin.

Sokerina pohjalla siirappisten sanojen saattelemana esiintyi tapahtuman primus motor eli Chris Martin sekä se kitaristi, se basisti ja se, joka soittaa rumpuja – kuten Steve Coogan oli aikaisemmin vitsaillut. Sanokaa yhtyeen uudesta albumista mitä tahansa, mutta Martin, Jon Buckland, Guy Berryman ja Will Champion osaavat edelleen livenä esiintyä. Toki lähes kaksituntinen setti koostui kappaleista, jotka niin yhtye kuin yleisökin olisi osannut unissaankin. Tämänlaiseen tilaisuuteen kyseinen hittiputki sopi erinomaisesti.

Yhtye aloitti settinsä uuden Mylo Xyloto -levyn kappaleella Hurts Like Heaven, jonka jälkeen siirtyi heti vanhoihin singlehitteihinsä. Kun Yellow alkoi soida ja keltaiset ilmapallot täyttivät areenan, tuntui siltä kuin olisi avannut joululahjan aatonaattona. Niin hyvää ja niin pian, että tuli melkein huono omatunto.

Chris Martinin pianobravuuri The Scientist ja yhtyeen edellisen levyn nimikkosingle Viva La Vida jatkoivat yleisön lahjomista. Lämpimästä tunnelmasta ja lämpimistä jouluvaloista huolimatta kylmät väreet tulivat iholle. Niin ikään Paradise-kappale taisi viedä jokaisen katsojan mukanaan paratiisisaarelle.

Ensimmäisen osuuden jälkeen katsomo lauloi Viva La Vidan hyräilyosuudella Coldplayn takaisin lavalle ja sai haluamansa. Lopuksi esitettiin Every Teardrop Is A Waterfall, yhtyeen joulusingle Christmas Lights ja muutama perinteinen jouluyhteislaulu koomikkojen kanssa – niistä on koko perheen joulukonsertti tehty.

10.12.2011 Lontoo, 02 Arena

TEKSIT: Karoliina Kantola