Kansanjuhlan tuntua – Veronica Maggio | 18.2.2014 The Circus, Helsinki

19.2.2014 16:47

Puitteet olivat kohdallaan. Virallisesti 1 500 henkilöä vetävä helsinkiläisklubi The Circus oli tiistai-iltana ääriään myöten täynnä. Ruotsalais-italialaiset sukujuuret omaavan Veronica Maggion Svenska Talande Klubben -keikka oli sekä vaisu että kertakaikkisen valloittava.

Edellisen kerran Suomessa Ruisrockissa vuonna 2012 esiintynyt Maggio antoi yleisön rahoille totisesti vastinetta, sillä keikka kesti lähes kaksi tuntia.

Alku ei kuitenkaan vaikuttanut järin hyvältä. Tuntui, että Maggio ja The Circukseen saapunut yleisö kärsivät täkäläisten arkikeikkojen jäykkyysdilemmasta. Eniten tuntui kärsivän laulajan taustabändi.

Yhtye oli vaisu ja soi paikoin hyvin tunkkaisesti. Maggion ääni oli miksattu välillä hämmentävän alas.

Konsertti nousi kuitenkin loppua kohti lentoon, huipentuen Satan i gatan– (2011) ja Handen i fickan fast jag bryr mig -levyjen (2013) hitteihin.

Taustabändin valjuuden vastapainoksi oli hämmentävää ja ilahduttavaa huomata, miten hyvin täkäläinen yleisö on ottanut Veronica Maggion omakseen. Täpötäysi sali lauloi mukana lähes kaikki kappaleet alusta loppuun sellaisella intensiteetillä ja äänenvoimakkuudella, jota ei suomeksi laulavien artistien keikoilla kovin usein kuule.

Illan yksinoikeutettu tähti oli luonnollisesti Maggio itse. Hän on hurmaava esiintyjä. Laulaja itse vaikutti olevan vilpittömän innoissaan saamastaan vastaanotosta.

Kun toisena encorena kuultu Jag kommer -hitti soi, tuntui siltä, että koko 1 500 hengen yleisö oli yhtä iloista kuoroa.

Lisää luettavaa