Livearvio: Von Hertzen Brothers matkasi Hollannin progefestareille ja hurmasi yleisönsä

24.9.2019 11:34

Von Hertzen Brothers
Progdreams Festival, Hollanti
20.9.2019

Teksti ja kuvat: Marko Säynekoski

Von Hertzen Brothersin oli määrä lopettaa keikat Tavastialle ja siirtyä sävellys- ja levytystauolle. Toisin kuitenkin kävi.

Hollannissa järjestettävä Progdreams Festival oli jo useampana vuotena havitellut suomalaisbändiä vieraakseen, ja viimein kahdeksatta kertaa järjestettävällä tapahtumalla onnisti. Von Hertzen Brothers nousi viime perjantaina Zoetermeerissä Cultuurpodium Boerderijn lavalle ja hurmasi yleisönsä.

Kolmipäiväisen tapahtuman starttipäivän päättänyt Von Hertzen Brothers on varmasti esiintynyt suuremmillekin katsomoille, mutta ainakin paikalle saapunut joukko vaikutti elävän antaumuksella bändin mukana. Eturiviin oli pakkautunut keski-ikää lähestyviä rouvia, jotka näyttivät laulavan lähes hurmoksessa Mikko Von Hertzenin mukana.

Kun progetapahtumasta oli kysymys, bändi oli karsinut rockit vähiin. Yhtye oli kuitenkin rakentanut setistään intensiivisen ja sopivasti aaltoilevan, jolloin tunnelataus kantoi läpi koko keikan.

Illan aloittanut War Is Over lupasi paljon, eikä bändi pettänyt. Hittejä riitti varsin tasaisesti bändin uralta, mutta muutamat huippukohdat nousivat esiin.

Erityistä liikehdintää saivat aikaan Kiss a Wish sekä muutamien kovasti odottama Gloria. New Day Rising lähti bändiltä erityisen napakasti, ja The Willing Wictim sai kunnian päättää erinomaisen illan.

Vaikka yhtye oli äärimmäisen tiukka ja keskittynyt, keikkaa hallitsi leppoisa tunnelma. Mikko intoutui useampaakin otteeseen keskustelemaan yleisönsä kanssa ja illan päätteeksi hän vielä lahjoitti keikka-asuunsa kuuluneen vyön rouvalle, joka on seurannut bändiä jo vuosikaudet pitkin Eurooppaa.

Keikan jälkeen bändi tuli vielä salin puolelle tapaamaan fanejaan. Ele, jota selvästi pidettiin arvossa.

Lisää luettavaa