Täysi Hartwall-areena nautti Metallican hevishow’sta – katso komea kuvagalleria keskiviikon keikalta

Metallica
Hartwall-areena, Helsinki
9.5.2018

Heviveteraani Metallica päättää Hardwired… To Self-Destruct -albuminsa tiimoilta heittämänsä Euroopan-kiertueen tällä viikolla kahteen konserttiin Helsingin Hartwall-areenalla. Ensimmäinen vedoista nähtiin ja kuultiin eilen keskiviikkona ja perjantai-iltana on luvassa vielä viimeinen rypistys ennen James Hetfieldin, Lars Ulrichin, Kirk Hammettin ja Robert Trujillon huilitaukoa.

Settilista koostui tasapuolisesti tuoreimman levyn biiseistä sekä vanhoista ikivihreistä, joita niitäkin oli napattu kattavasti niin 80-luvun thrash metal -klassikkoalbumeilta kuin 90-luvun kevyemmän ja vaihtoehtoisemman materiaalin joukosta. Täpötäysi Hartwall-areena lauloi sujuvasti mukana niin Halo On Fire– ja Moth Into Flame -uutukaisten kuin The Memory Remainsin tai Seek And Destroyn aikana ja bändikin tuntui varsinkin keikan loppupuolella suuresti nauttivan yhteislaulusta ja meiningistä.

Erikoisnumerona nähtiin Kirkin ja Robertin jamittelutuokio, jossa kaksikko tarttui tällä kertaa Michael Monroen takavuosien soolohittiin Dead, Jail Or Rock ’n’ Roll – ja totta kai Monroe itse nousi lavalle duoa auttamaan. Tästä vedosta lisää täällä.

Alla Sami Lommin mittava kuvagalleria keskiviikon keikalta, josta voi imeä fiiliksiä perjantaita odotellessa. Spoilerivaroituksena kerrottakoon, että keskiviikon settilista löytyy gallerian jälkeen artikkelin lopusta.