Maailman kaikkien aikojen paras kitaristi!

Nyt se on päätetty! Taas. Ja voittaja on Citizen Kane!

Tekivätkö valssifanit takavuosien Wienissä listoja, silloin kun eivät nujakoineet kaduilla keskenään, yrittäen väkivalloin ratkaista on seniori kovempi jäjkä kuin juniori? Ne olisi hauska nähdä… Top 10 alttoviulistia? Parhaat jokiaiheiset valssit 1840- ja 1850-luvuilta? Rockin parissa listoja rakastetaan yli kaiken ja varsinkin niissä kortteleissa tätä suurta rock-ghettoa, joissa tehdään lujasti töitä rock-musiikin fossilisoimiseksi. Pian olemme samassa jamassa kuin klassinen, jossa musiikkia dominoivat kuolleet.

Time-lehti katsoi aiheelliseksi listata kaikkien aikojen parhaat rock-kitaristit (Segovia ja Parkening, jne. loistavat poissaolollaan). Tuloksena ei tälläkään kertaa ollut globaali konsensus. Tässä lista:

01. Jimi Hendrix
02. Slash
03. B.B. King
04. Keith Richards
05. Eric Clapton
06. Jimmy Page
07. Chuck Berry
08. Les Paul
09. Yngwie Malmsteen
10. Prince

Jos totta puhutaan, tuo lista on parempi kuin moni jonka olen lukenut. Prince on saatu mukaan ja Satriani sekä Vai jätetty vikkeline virkkuusormineen rannalle. Malmsteenin olisi voinut vielä jättää pois ja iskeä tilalle Townshendin. Claptonista ja Slashistakin voisi sanoa jotain, mutta mutta… Lukematta luulen, että Hesarin keskustelupalstalla on asiasta sanottu jo kaikki mahdollinen ja mahdoton:

http://www.hs.fi/viihde/artikkeli/Maailman+parhaimpien+kitaristien+lista+her%C3%A4tt%C3%A4%C3%A4+keskustelua/1135248734784