Vuoden musiikillinen hittituote

Unohtakaa kaikki omaan tylsyyteensä lässähtäneet X-Factorit ja musiikkiteollisuudelle pierunhajuista tekohengitystä tarjonneet Idolsit, sillä nyt olisi mahdollista lanseerata todellinen koko kansan hittituote jonka elinkaari olisi potentiaalisesti saippuaoopperan luokkaa. Se olisi myös toteutettavissa missä päin maata tahansa.

Asian miettiminen kannattaa aloittaa tutustumalla Helsingin kaupunginvaltuuston kasvisruokapäivästä käymän "keskustelun" parhaisiin paloihin. Näin tehdään hs.fi-keskustelupalsta lihaksi:

Olettakaamme, että kunnan- ja kaupunginvaltuustot kaikkialla maassa tarjoavat säännöllisesti vastaavia Dario Fon kuumeisimpien unien kanssa kilpailevia hetkiä… ilmaiseksi… maassa jossa Sami Hedbergille maksetaan ihmisten "naurattamisesta". Tämä ei ole oikein.

Samaan aikaan Sibelius Akatemiasta ja konservatorioista pusketaan pihalle ammattilaulajia pilvin pimein.

Ehdotan, että jokaiseen kuntaan jonka valtuusto vilauttaa esimerkin tasoista komediallista potentiaalia, perustetaan ryhmä tekemään italialaistyylistä oopperaa. Koska ilmeisesti valitsemme edustajiksemme enimmäkseen ääliöitä, paikkoja ryhmässä löytyisi lähinnä buffo-laulajille. Voisimme toimia pioneereina kevyen oopperan saralla ja laajentaa buffon rekisteriä perinteisestä bassosta ylöspäin. Esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa keliakiasta ja kivikauden ruokavaliosta ratkiriemukkaasti narisevan rooliin täytyisi saada joku korkeammalta kiekaiseva. Ilkka Taipaleen raivokkaat aktivisti-flashbackit sopisivat holtittomalle sankaritenorille. Hommaa tässä olisi ainakin tusinalle laulajalle, plus säveltäjälle sekä muille alan työmyyrille ja mediataloista tarpeettomana poistetuille tutkiville journalisteille. Tähän maahan mahtuisi usea samanlainen ryhmä, joista jokaisella olisi oma maantieteellinen vastuualueensa. Tällä tavalla palautettaisiin oopperakin kansan pariin Töölönlahden musiikkimausoleumista.

Samalla panisimme alulle toivottvasti tulevaisuudessa hyvinkin rikkaan poliittisen satiirin kulttuurin. Tällä saralla on meno ollut aika köyhää. Voi olla, että joskus on voitu vedota lähdemateriaalin köyhyyteen. Olimmehan korruptiovapaa maa… kunnes joku avasi oikean oven. Viimeiset 12 kuukautta ovat kyllä todistaneet, että ainoa syy tähän luuloon oli tiedon puute. Suomen asioista päättävä sysityhmät taunot siinä missä kaikkien muidenkin maiden ja satiirin lähdemateriaaleista syntyy orastavan avoimuuden kautta todellinen runsaudenpula. Hyökyaalto lähestyy.

Ensimmäisen tällä tyylillä toteutetun oopperan nimeksi tulisi luonnollisesti Kaalia penaaliin.

Jos olet masokismin He-Man tai She-Woman, tuon kaupunginvaltuuston kauheuden voi katsoa kokonaisena täältä.