+44: When Your Heart Stop Beating

+44
When Your Heart Stop Beating
Interscope

Sarjassamme epätodennäköisiä onnistujia. Blink-182:n jakaannuttua kahteen leiriin, ei Tom DeLonge kauan malttanut odottaa itsensä munaamista, vaan julkaisi raskaasti falskin levyn Angels & Airwavesin nimellä. Travis Barkerin ja Mark Hoppuksen vastaisku tulee nyt, ja aikamoinen tirvaisu onkin.

+44 oli alun perin huomattavasti elektronisempi viritys, mutta jäsenten vaihduttua ja ideoiden kypsyttyä lopputulos on käytännössä selkeä paluu juurille. Musiikillisesti vertailu Blink-182:een on luonnollista, sillä myös +44 on melodista punk poppia. Teknisesti ottaen ollaan hyvin lähellä ex-bändin ainoaa onnistumista, vuoden 1999 Enema Of The State -levyä, mutta huumorikuori on When Your Heart Stops Beatingilta kuorittu pois. Varmuuden vuoksi aiheeseen vihjaavat siemenetkin on nypitty. Levy on varsin tummasävyinen, henkilökohtainen ja DeLongelle avoimen katkera.

Levyn ehdoton täky on hitikäs nimiraita, mutta asian ytimeen ollaan löydetty homman komeasti käyntiin potkaisevassa Lycanthropessa ja 155:ssa, jonka rakkaustarinalla on onneton loppu. Tasapainoisuus ja levyn itselle tärkeäksi kokeminen ovat vaikuttaneet siihen, että harhateille ei olla eksytty lainkaan.