AIVOVUOTO: Aivovuoto

AIVOVUOTO
Aivovuoto
Monsp Records

Kun kuulin, että Aivovuoto oli Jodarokin puolivahingossa ja spontaanisti syntynyt projekti KVN:n ja Lobon kanssa, herahti vesi kielelle. Kaikista räppäreistä, joiden kanssa olen töitä tehnyt, Jodarok on aina ollut takuuvarmin. Aina ei tule sitä mitä ajateltiin, mutta aina se toimii.

Osan ajasta Aivovuoto lunastaakin odotukset suvereenisti. Soundiltaan levy on tiukka kokoelma viime aikaista ug-räppihistoriaa. 1990-luvun Crooklyn-dubbailut ja viime vuosikymmenen Madlib-sekoilut sekä Ghostfacen soul-revittelyt tulevat usein mieleen.

Lyyrisesti meno on voittopuolisesti vapautuneella tavalla huimaa. Kemmuruna Aksimin kanssa räpätty Enemmayn on todella eeppistä vääntelyä ja sitä edeltävä Nyt on hyvä helposti yksi parhaita parisuhderäppejä koskaan. Levyn päättävä Piilotajunnasta sylkee myrkkyy on myös toimivaa ilotulitusta, kiitos Särren ja Kosolan.

Huonoiten toimivat biisit, joissa tavoitellaan raskautta ja uhkaavuutta, usein tekemällä kertojasta sosiopaatti. Kivikova kalloluu ja Irvine Welshiä sekä Harvey Keitelia kanavoiva Moukarimies ovat ilmeisimpiä esimerkkejä.