ARCHIE BRONSON OUTFIT: Coconut

ARCHIE BRONSON OUTFIT
Coconut
Domino

Englantilainen Archie Bronson Outfit ikuisti Fur-debyyttiä (2004) seuranneen kakkosalbuminsa Derdang Derdangin (2006) Nashvillessä ilman, että kantrin kehto pääsi millään tavalla vaikuttamaan yhtyeen garageisena raastavaan bluesrockiin. Coconutilla trio hieman rauhoittaa ilmaisuaan. Aivan kuin kaikkein hurjimmasta raivosta olisi päätetty siirtyä ”normaaliin” kaaokseen.

Levy alkaa lupaavasti Magnetic Warriorin hysteeris-hypnoottisella vyörytyksellä. Kitaroiden ja oletettavasti myös koneiden ruhjova jauhanta johtaa Shark’s Toothin häiriintyneeseen New Order -tyylittelyyn. Puolivälin lähestyessä biisien teho ja laatu kuitenkin hieman notkahtavat. Hoola edustaa omanlaistaan tanssibeatiä ja Chunk on muita raitoja ystävällisemmästä toteutuksesta huolimatta lähinnä puuduttava funkmöhkäle. One Up On Yourselfillä ja Bite It & Believe Itillä bändi unohtaa yllättäen hälyn ja antaa tilaa – tässä seurassa – hätkähdyttävän kauniille melodisuudelle.

Coconut-albumin päättävä Run Gospel Singer korostaa hupaisalla hölkällään harmitusta siitä, että Archie Bronson Outfitin potentiaali ei tällä kertaa täyty yhtä optimaalisesti kuin Derdang Derdangilla.