ARI KOIVUNEN: Becoming

ARI KOIVUNEN
Becoming
SonyBMG

Kenen vika on, jos Ari Koivusta ei oteta artistina vakavasti? Jos vika on yksinomaan siinä että Koivunen tuli julkisuuteen Idols-kisan kautta, sen haparoivimmankin esikoislevytyksen (Fuel For The Fire, 2007) jälkeen otetun askeleen luulisi ainakin johtaneen oikeaan suuntaan. Onhan Arin ympärille tällä välin rakentunut ihan oikea bändi, eikä suurin osa kakkoslevyn tekijänoikeuksistakaan osoita enää omilla tahoillaan ansioituneiden hevimuusikoiden suuntaan.

Valitettavasti ongelma ei korjaannu korvaamalla keskinkertaiset biisit toisilla keskinkertaisilla biiseillä. Becoming toki pysyy tyylillisesti paremmin hanskassa kuin Fuel For The Fire, mutta musiikilliselta kantilta siitä ei jää sitäkään vähää mieleen. Muutaman kivasti korvaan särähtävän laulumelodian korun tai kitarariffin painotuksen varaan ei yksinkertaisesti synny albumeja, joihin kaikkia tulevaisuudessa tehtäviä albumeja verrattaisiin. Kävisikö Becoming edes listoilla, jos Ari Koivunen ei olisi voittanut Idolsia? Älkää vastatko.

Silkkaa p****a tämä levy ei ole, mutta kuuntelen silti mieluummin Anna Abreuta. Oikeasti. Tämä tuntuu vain siltä, että joku läpsyttelisi tyynyllä päähän.