ARI KOIVUNEN: Fuel For The Fire

ARI KOIVUNEN
Fuel For The Fire
Sony BMG

Ari Koivunen tuli Idols-tähtenä tunnetuksi upean lauluäänensä ohella myös räiskyvästä persoonastaan. "Hevi on parasta" -fraasi kulutettiin tekstiviestiäänestysten aikana lähes loppuun, mutta siihen Koivunen ei enää voi vedota. Nyt on pärjättävä omiensa parissa.

Levyn ensitahdeista asti on selvää, että Koivusella on yksi mielenkiintoisimmista äänistä, mitä suomalaisissa hevipiireissä on konsanaan kuultu. Lisäksi hän selvästi rakastaa hevin laulamista. Nimekkään säveltäjäkaartin (muun muassa Timo Tolkki, Tony Kakko, Jarkko Ahola ja Marco Hietala) myötä myös kappaleet täyttävät korkealaatuiset standardit, vaikka säveltäjien terävimmät piikit varmasti menevät heidän omille yhtyeilleen. Musiikki on ennalta-arvattavasti perinteikästä hevimetallia, joka koostuu tutuista ja turvallisista elementeistä. Nuo elementit ovat tällä kertaa harvinaisen tyylikkäässä järjestyksessä. Kaikki on näköjään mahdollista, jopa heviä voidaan tehdä kaupalliseen formaattiin.

Idols-maineesta on vaikeaa irrottautua, ja Koivusen rooli onkin esikuvansa Kirkan kaltaisesti nimenomaan tulkitsijan, kun tukena ei ole omia sävellyksiä tai bändiä. Hevitulkitsijana Koivunen onkin huippuluokkaa, mutta kappaleiden joukkoon ei mahdu yhtään niin persoonallista tai ikimuistettavaa sävelmää, että Koivusen esittämä musiikki saisi oman leimansa. Se tuskin hidastaa miehen menoa tippaakaan.