ARIEL PINK’S HAUNTED GRAFFITI: Before Today

ARIEL PINK’S HAUNTED GRAFFITI
Before Today
4AD

Sadoittain kappaleita kotonaan Los Angelesissa kasiraiturilla nauhoitellut Ariel Rosenberg sai isommin näkyvyyttä ensimmäisen kerran, kun Animal Collectiven jäsenet kuulivat miehen äänityksiä ja julkaisivat niitä Paw Tracks -levymerkillään. Nämä yhden miehen äänitykset kuulostavat paljolti siltä kuin niiden tekijä olisi kaatanut kaikki suosikkiartistiensa levyt tehosekoittimeen, pyöräyttänyt muutaman kerran ja lopuksi täysin satunnaisesti kasannut materiaalin uuteen järjestykseen ja nauhoittanut omat versionsa c-kasetille.

4AD-yhtiön kanssa sopimuksen solmittuaan Ariel Pink -nimellä esiintyvä taiteilija tekee saman tehosekoitintempun yhtyeen kanssa ja oikeassa studiossa. Näennäisen laiskasti lauletun ja soitetun, hieman kuin vasemmalla kädellä tuotetun levyn tenho on melkoinen. Before Today tarjoaa roppakaupalla tarttumapintaa, ajoittain jopa hieman liikaakin. Muutamalla raidalla ideoiden paljous uhkaa nujertaa alleen lopputuloksen.

Vahvasti 1980-lukulaisen levyn urista kuuluu kaikuja niin Culture Clubista, Michael Jacksonista kuin Hall & Oatesistakin, melkoisen lo-fi-soundeilla toki. Mainstreamia undergroundtatsilla! Albumilla on useampi kappale, jonka melodia kuulostaa niin tarttuvalta, että heti ensimmäisellä kerralla tuntuu kuin sen olisi kuullut jossain jo aiemmin. Kyse taitaa kuitenkin olla vain pirullisen maukkaista universaaleista sävelkuluista, ja vielä upeasti polveilevista sellaisista.