Arvio: 20 vuotta maanista psykedeliaa – The Mutantsin instrumentaalissa funk-iloittelussa on rokkiasennetta

The Mutants
Mutantiki
JYMP Records

Afro-garage-surf-pornofunkiksi helpoimmin luokiteltava The Mutants on iloinen tuttavuus! Tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan juhlistava kansainvälisesti jopa ehkä tunnetumpi kotimainen instrumentaalipioneeri veivaa elinvoimaista funk rockia, joka sopisi kuin nenä päähän minkä tahansa takaa-ajo- tai lännenelokuvan soundtrackiksi. Biisien nimet, kuten Falafel Troopers tai La Rioja Bondage viestivät, että musaa tehdään pilke silmäkulmassa, mikä myös kuuluu tuotannossa – musiikin soittaminen on, ja sen pitääkin olla, äärimmäisen hauskaa!

The Mutantsin instruhullu maailmanmusiikkivivahtein koristeltu soundi on parhaimmillaan torvi- ja perkkavahvistusten kera. Kitarariffien puolesta rahtusen yksitoikkoiseksi kallistuva albumi säteilee kuitenkin sellaista energiaa, että mikä luovuudessa menetetään se korvataan ylivoimaisella rokkiasenteella.

The Mutants on myös eittämättä erinomainen livebändi, jonka lavapreesens ja maaninen psykedelia saavat takuuvarmasti ujoimmankin Hilkan ja Heikin lanteet auki.