Arvio: Ammattipunkkareiden rutiinisuoritus – Fake Names liikkuu turhan kesyillä leveleillä

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Isla Mäkinen.

Arvio

Fake Names
Expendables
Epitaph

Amerikkalainen superbändi Fake Names sai alkunsa vuonna 2016, kun muun muassa Bad Religionissa ja Minor Threatissa vaikuttanut Brian Baker ja S.O.A:n Michael Hampton päättivät lisätä uuden meriitin ansioluetteloihinsa. Yhtyeen debyyttialbumi Fake Names ilmestyi vuonna 2020, seuraavana vuonna ilmestyi samanniminen ep.

Bändin jäsenten mittavat urat ja niiden tuoman kokemuksen huomaa kyllä. Varsinkin Bakerin kitarataidot ovat selvästi pysyneet ennallaan vuosien kuluessa. Kappaleiden rytmi ja sanoitukset ovat puhdasta, itsevarmaa mutta radiokelpoista punkrockia. Mutta vaikka musiikilliset taidot kyllä hoksaa, liikutaan kappaleissa silti suoraan sanottuna kesyillä leveleillä. Kuin bändi olisi kysynyt tekoälyltä, millaista on hyvä punk.

Kun pelataan varman päälle, on vaikea tehdä suurta vaikutusta. Expendables on erinomainen esimerkki ammattimuusikoiden tekemästä albumista, joka kyllä toimii vähintäänkin täydellisenä levyhyllyn täyttäjänä. Ikävä kyllä mitään uutta tai edes poikkeuksellisen hyvää levy ei kuuntelijalleen tarjoa.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa