Arvio: Beast in Blackin uutuus lienee vuoden taidokkaimpia hevilevyjä – heikkouksistaan huolimatta

Beast In Black
From Hell With Love
Nuclear Blast

Anton Kabasen täsmäyksikkö tarjoilee kakkosalbuminsa melko nopeasti debyytin perässä, mutta laadusta ei tingitä rahtuakaan. Jo nyt voidaan spekuloida, että From Hell With Love on vuoden 2019 kovimpia hevilevyjä, mutta sillä on harmittavat – ja edelliseltä albumilta periytyvät – kompastuskivensä.

Kasarivibat on käännetty häikäilemättömästi täysille.

Tuotannollisesti levy seurailee Berserker-esikoisen (2017) plektraniskuja, mitä nyt kokonaissointi on hieman pehmeämpi, vähemmän power ja enemmän heavy metal. Kappalemateriaali on edeltäjäänsä painotetummin keskitempoista ja hittihakuista, rohkeaa ja häpeilemättömän tarttuvaa. Kasarivibat on käännetty niin ikään häikäilemättömästi täysille: Runaway-henkiset syntetisaattorit liplattavat ja säksättävät miltei joka kappaleessa, ja esimerkiksi True Believer -biisiin on sisällytetty ihka-aitoja Miami Vice -konerumpuja, niitä kipakan keinotekoisia tomtomfillejä nimittäin.

Yhtye on selvästi päästänyt irti sovituksellisista peloistaan (jos niitä koskaan olikaan) ja irrottelee nyt entistä vapautuneemmin.

Beast In Black kärsii toistuvasti pastissinomaisuudestaan – miltei joka raidalla voi kuulla kaikuja menneistä. Sweet True Lies -videokappale lähtee käyntiin kuin Bon Jovin You Give Love A Bad Name ja Repentless on aivan kuin Nightwishin Wishmaster, solisti Yannis Papadopouloksen Tarja-mielleyhtymiä sisältävää äänenkäyttöä myöten.

Nimikappale taas polkee yllättävän lähellä Battle Beastin tallaamia polkuja. Normaalisti koen vaikutteiden listaamisen levyarvioiden yhteydessä tarpeettomaksi, mutta Beast In Blackin kohdalla sitä ei valitettavasti edelleenkään voi paeta.

Lienee tarpeetonta edes mainita, kuinka taitava ja teknisesti moitteeton levyn toteutus on jumalallisia soolo-osia, virheetöntä miksausta ja upeita laulusuorituksia myöten. Kun sävellyksellisesti omin ääni löytyy toivottavasti välittömässä lähitulevaisuudessa, ei tätä bändiä voida pysäyttää. Nyt seistään vielä jättiläisten olkapäillä.