Arvio: Blurin näkymättömin jäsen sooloilee – Dave Rowntreen koukukkaat laulut sopisivat laatusarjojen tunnusmusiikiksi

Arvio julkaistu Soundissa 2/2023.
Kirjoittanut: Jari Mäkelä.

Arvio

Dave Rowntree
Radio Songs
Cooking Vinyl

Blurin näkymättömin jäsen, rumpali Dave Rowntree on tehnyt viime vuosina muun muassa tv-sarjojen soundtrack-musaa. Sopivasti ennen ensi kesän comeback-keikkoja julkaistu soolodebyytti osoittaa, ettei Rowntree ole kovin kauas yhtyeen puusta pudonnut – miekkosen ääni ja laulutapa on hillitympi versio Damon Albarnista ja Graham Coxonista. Albumin popahtavin rallatus London Bridge voisi mennä täydestä Blurin hittikappaleena.

Ambientin ja soundtrackien parissa työskennelleen Leo Abrahamsin tuottama Radio Songs sisältää tyylikästä ja hallittua äänimaisemaa kuulokkeisiin ja aamuyön hiljaisiin kuunteluhetkiin. Levyn tarina on saanut alkunsa Rowntreen lapsena yöaikaan selaamista kaukomaiden radioasemista ja asemien välisestä hälystä. Radiosta äänitetyt pätkät ovat inspiroineet niiden päälle rakennettuja kappaleita.

Julia Hügelin kanssa duetoidun Tape Measuren eksoottinen koukku kuulostaa itäeurooppalaisesta euroviisukappaleesta sämplätyltä. Monen muunkin levyn kappaleen tavoin television laatusarjan tunnariksi soveltuva Devil’s Island edustaa levyn koukukkainta antia. Anna Nealen kanssa kirjoitettu, pianon ja jousien voimaan luottava Black Sheep kuulostaa ehkä tarkoituksellisestikin David Bowielta.

Lisää luettavaa