Arvio: Business City on Suomen lahtelaisin bändi sitten Sliippareiden – yhtye esittelee sairaan ja riemastuttavan fantasiamaailman

Arvio julkaistu Soundissa 6/2024.
Kirjoittanut: Niko Peltonen.

Arvio

Business City
Reivi eliitti
Alakulttuuritalo

”Happoteknoa” esittävä Business City on eittämättä aikamme suuria suomalaisia kulttibändejä. Lisäksi se on Lahen – ei siis Lahden – musiikillinen inkarnaatio jäännöksettömämmin kuin kukaan sitten Sliippareiden. Rokurokki oli aikanaan ”Suomen Chicagon” ykkösgenre, mutta on vain luontevaa, että siitä on nyt siirrytty rujoon biittitamppaukseen. Toki ysärimäiseen tyyliin, sillä eihän Lahessa nyt herranjumala ajan tasalla olla.
Reivi eliitti on vinyylikooste diginä jo julkaistuista biiseistä. Klassikkomainen Seppo Räty Berghainissa kuullaan tylynä Junkkataksi-remixinä. Lisäksi Business City kertoo muun muassa Saatanan kutsusta, kaivaa suomalaisen erikoismusiikin komeroista versioitavaksi Itä-Saksan Viva Las Palmasin ja huuruilee levyn loppuun Hittibuumi-biisin tyystin uskottavan ysäriteknosaagan merkeissä: tekstin pohjalta voisi käsikirjoittaa epookkielokuvan niistä nopeista ajoista, jolloin Eliot Ness oli Hesan klubien kuningas.
Kotikuuntelussa Reivi eliitti on kieltämättä ajoittain yksipuinen tapaus. Toisaalta kun sekoilu äityy konseptuaalisimmilleen, saadaankin yllättäen aikaan ajatuksia herättävää musiikinkaltaista toimintaa. Business City esittelee sairaan ja riemastuttavan fantasiamaailman. 

Lisää luettavaa