Arvio: Kaasu pohjassa koko matkan – Blind Channelin intensiivinen kakkonen kaipaisi vaihtelua

Arvio julkaistu Soundissa 5/2018.
Kirjoittanut: Vilja Vainio.

Arvio

Blind Channel
Blood Brothers
Ranka

Oululaisyhtye Blind Channelin toisella pitkäsoitolla yhtyeen räppiä ja metallia popkoukkuihin yhdistelevä tyyli on pysynyt samana, mutta kappaleet ovat edeltäjäänsä päällekäyvempiä ja hittivetoisempia.

Musiikillisesti albumilla käydään läpi melkoinen tyylilajien kavalkadi. Räppäys, metalcore-tyylinen karjunta sekä popmaiset, jopa lastenlaulujen kaltaiset osuudet muodostavat yhdessä hämmentävän ristiriidattoman kokonaisuuden. Keskenään erilaisista palasista on koottu nerokkaan koukuttavia kertosäkeitä, jotka saavat heittäytymään musiikin vietäväksi.

Meneviä kappaleita albumilta löytyykin monia, Sharks Love Blood ja Alone Against All pari esimerkkiä mainitakseni. Mutta vaikka käytännössä lähes jokainen kappale onnistuu täyttämään hitin kriteerit, rujossa energisyydessään albumi myös turruttaa kuulijan. Kun kappale toisensa jälkeen lävähtää kasvoille yhtä kovalla tempolla, tuntee olevansa hurrikaanin silmässä. Vauhdin hurmasta kyllä nauttii, mutta se saa musiikin myös sekoittumaan samankaltaisuudeksi, josta erityisen hienoja hetkiä on vaikeampi erottaa.

Albumilta jääkin kaipaamaan jotain, mikä poistaisi kappaleiden välissä leijuvan irrallisuuden tunteen – jotain, mikä raapaisisi särön sen luodinkestävään pintaan.

Kurkistamme pikaisesti solisti Niko Moilasen kanssa uuden Blind Channel -albumin perustekijöihin.
Mistä Blood Brothers -albumi kertoo? Onko levyn nimen takana jokin tarina?

– Albumin pääteemoina ovat veljeys, ystävyys ja rakkaus. Blood Brothers -nimi päätettiin, kun suurin osa kappaleista oli vasta demotasolla. Digataan nimestä tosi paljon, se menee hyvin yhteen meidän violent pop -konseptin kanssa ja samalla siinä on poikabändimäinen viba.

Miten Blood Brothers eroaa aiemmasta albumistanne Revolutionsista?
– Blood Brothers on raaempi ja uskottavampi. Ollaan kehitytty biisinkirjoittajina ja kasvettu bändinä sekä ihmisinä. Kappaleet ovat paljon kompaktimpia ja lyriikoissa uskalletaan pureutua henkilökohtaisempiin juttuihin ja isoihin teemoihin kuten rakkaus. Myös meidän oma soundi on paljon enemmän läsnä uudella levyllä.

Jos jollakulla olisi aikaa kuunnella albumiltanne vain yksi kappale, mikä sen tulisi olisi ja miksi?

– Giants. Koko maailman pitäisi kuulla se kappale silloin kun tekee mieli luovuttaa. Jokainen taistelee omat taistelunsa jättiläisiä vastaan. Tämä biisi on voimabiisi kaikille.

Vilja Vainio

Lisää luettavaa