Tällainen on kevään odotetuin kotimainen metallilevy – arviossa Blind Channelin Exit Emotions

Arvio julkaistu Soundissa 2/2024.
Kirjoittanut: Aki Nuopponen.

Arvio

Blind Channel
Exit Emotions
Century Media

Blind Channel on ymmärtänyt jotain sellaista nu metalista, mikä on jäänyt monelta bändiltä tajuamatta: kaikkien ei kuulukaan siitä pitää ja kun teet sitä vanhan liiton rap-asenteella, jaat varmasti hyvässä mielessä mielipiteitä.

Siksipä Blind Channel lähtikin Euroviisuihin kirjaimellisesti keskisormet pystyssä ja kuulijoita lietsoen. Tämä aiheutti ihmisissä ihastusta ja myötähäpeää. Niin kuului aiheuttaakin.

Nyt kun bändin on aika lunastaa odotukset nosteessa, se jatkaa röyhkeästi takki vielä enemmän auki ja anteeksi pyytelemättä, mikä kuuluu vapautuneemmissa kappaleissa. Exit Emotionsin revittelyt ovat parin, kolmen minuutin täsmäiskuja, joissa Joel Hokka ja Niko Moilanen sylkevät pitelemättä ansaittuihin suuntiin ja julistavat myös todellisista asioista, samalla kun Blind Channelin ultramodernia soundia on viritelty vielä aiempiakin levyjä jämäkämpiin suuntiin. Lähes koko albumi on täyttä nykymetallin juhlaa.

Kun nämä kappaleet soivat radioaalloilla ja keräävät nuoria jäähallin täyteen, vanhat metalliparrat tulevat julistamaan, ettei tämä ole metallia, kuinka metalli on silti taas kerran pilattu ja pelkäävät uutta metallibuumia, joka pilaa koko skenen. Mutta niin vain Blind Channel tekee omaa juttuaan omalla tavallaan, mistä moni metallibändi vain haaveilee.

Lisää luettavaa