Arvio: Kitaramaalailua Marrakeshin torilla ja muita matkailuvinkkejä – The Shubie Brothers tarjoaa maagista soittoa ja ylivertaisia sävellyksiä

Arvio julkaistu Soundissa 8/2023.
Kirjoittanut: Artturi Siromaa.

Arvio

The Shubie Brothers
It Takes A Village
MuFarang

Muun muassa J. Karjalaisen rumpalina tunnetun Janne Haaviston sooloprojektina alkanut The Shubie Brothers tarjoilee kuulijalleen varsin visuaalista instrumentaalimusiikkia reggaen, skan ja dubin aalloilla. Eikä osaaminen Haavistoon lopu. Yhtyeen muutkin jäsenet ovat soittaneet lukuisien Suomen eturivin artistien kanssa.

Perkussio-osastolla Abdissa ”Mamba” Assefan ja Haaviston yhteissoitto on maagisella tasolla Jukka Kiviniemen bassottelun täydentäen rytmiryhmän. Rumpu- ja rytmimaailmat ovat samanaikaisesti kappaleiden pohjana sekä keskiössä.

Jussi Jaakonahon ja Miikka Paatelaisen kitaramaalailu tuo kappaleisiin elokuvallista sävyä. Välillä voi kuvitella liikkuvansa Marrakeshin torilla tai italowesternin preerialla. Kuulijan on helppo luoda maisema musiikin ympärille.

Levyn parhaimmistoksi nousee muista levyn kappaleista poikkeuksellisesti suomeksi nimetty Hattaraa nimensä mukaisella ilmavalla tunnelmalla. Kitarateemat soljuvat tälläkin kappaleella upeaa melodiatajua noudattaen.

Kirpeät jousikaikuhännät sinkoilevat alusta lähtien ympäriinsä. Kahdella kitaralla saadaan aikaan tyylikkäitä linjoja. Jokainen ääni ja tuotannollinen valinta tuntuu olevan hiottu osanen palvelemaan musiikkia.

The Shubie Brothers osoittaa jälleen ylivertaista sävellys- ja sovitusosaamista ajattoman tyylikkäällä tunnelmoinnilla.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa