Arvio: Miksi, oi miksi Lost Societyn uudet biisit ovat järjestään Slipknot- tai Linkin Park -pastisseja?

Lost Society
If The Sky Came Down
Nuclear Blast

Hurlumhei-kopla jättää ilottelun ja ottaa ison harppauksen musiikillisesti ja tuotannollisesti. If The Sky Came Down on älyttömän hyvin tehty levy. Se soundaa hyvältä, laulu on pätevää ja tarttuvuutta on vaikka muille jakaa. Soittosuoritteet on huolella toteutettu ja kaikki on ammattimaisesti laaditussa paketissa. Bändi on aiemminkin ollut osaava ja nyt se näyttää kyllä aika esimerkillisesti, että esillepano onnistuu maailmanluokan malliin.

Mutta miksi, oi miksi jokainen kappale on joko Slipknot- tai Linkin Park -pastissi, tai molempia samaan aikaan. Eihän siinä mitään, että bändi ottaa erilaisia vaikutteita ja muuttaa linjaansa, mutta näin suora lainaaminen on vallan härskiä. Vaikka biisit ovat lajissaan oikeastaan aika hyviä, niiden samankaltaisuus mainittujen bändien kanssa on liian häiritsevää.

Olihan No Absolutionilla (2020) jo selkeitä viitteitä tähän suuntaan, mutta bändin kiivas thrash metal -tausta kuului vielä raa’an armottomassa laulussa ja riffien moukaroivassa tiukkuudessa. Nyt riffitkin on latistettu palvelemaan pelkkää rytmiä melodian taustalla. If The Sky Came Downilla muoto on kyllä kunnossa, mutta sisältö on yksi yhteen muilta mallinnettua.