LOST SOCIETY: Braindead

LOST SOCIETY
Braindead
Nuclear Blast

Jyväskylästä ponnistava, nopeasti uransa nousukiitoon saanut Lost Society takoo kun rauta on kuumaa. Ja miksipä ei, onhan Fast Loud Death (2013) ja Terror Hungry (2014) otettu hyvin vastaan, ja ne ovat miellyttäneet niin moshpitissä adrenaliinipäissään reuhovaa farkkuliiviväkeä kuin kriitikoita. Kolmannella albumilla on siis tiukka paikka näyttää, onko bändillä tarpeeksi panoksia ja ideoita tuoda pöytään jotain uutta kadottamatta punaista lankaa, vai onko Lost Society jo nyt tyylinsä vanki.

Onneksi jo avausraita I Am The Antidote heittää pelot ja ennakkoluulot roskikseen. Lost Society on Braindeadilla monipuolisimmillaan, laajentaen sopivasti skaalaa ja osoittaen bändin osaavan oikeasti kirjoittaa mieleenpainuvia riffejä ja koukkuja, unohtamatta tuttua kaahaustakaan. Arvostelukappaleen saate kuvaa albumia edeltäjiään aikuisemmaksi ja kypsemmäksi, joka onkin hyvin osuvasti sanottu.

Siinä missä kahdella ensimmäisellä levyllä kumpaisellakin on reilusti yli tusinan verran raitoja, Braindeadilla niitä on maltilliset kahdeksan. Toki biisien mitta on venynyt kahdesta minuutista lähemmäs viittä ja kuutta, mutta sovitusten ja riffittelyjen monipuolisuus pitävät mielenkiinnon yllä, eikä levy käy tyhjäkäynnillä missään vaiheessa. Tempojakin löytyy enemmän kuin kaksi; päälle ja pois. Braindead ei siis tunnu yhdeltä, todella pitkältä biisiltä, kuten edeltäjänsä ajoittain.

Braindead on Lost Societyltä tähän kohtaan juuri oikea ja toivottu siirto, ja varmistanee yhtyeen uran pysyvän edelleen nousujohteisena.

Myös kitaristilaulaja Samy Elbanna on löytänyt uusia ulottuvuuksia vokaalitulkintaansa. Pääosassa on edelleen tuttu hysteerisen maaninen kirkuna, mutta mukaan on saatu aiempaa enemmän puhtaampaa laulua ja huutoa. Tämä on hyvä, sillä ainakin allekirjoittaneesta nimenomaan Elbannan melko yksipuolinen kirkuminen alkaa nopeasti puuduttaa, vaikka sinänsä istuukin tyyliin. Muuten soitto on tutun taidokasta ja soundimaailmassa sopivassa suhteessa räkää ja silottelua.

Braindead on Lost Societyltä tähän kohtaan juuri oikea ja toivottu siirto, ja varmistanee yhtyeen uran pysyvän edelleen nousujohteisena.