Arvio: Muscularin debyytti on kelpo käyntikortti – Vaivaton On The One kaipaa lisää tykittelyä

Arvio julkaistu Soundissa 4/2023.
Kirjoittanut: Jari Mäkelä.

Arvio

Muscular
On The One
Drink Tonight

Muscular on turkulainen biisinikkari, tuottaja ja kosketinsoittaja Ilmari Aitoaho, joka on aiemmin tuttu muun muassa indiebändi Yournalistin ja soul-kokoonpano Punomon riveistä. Aitoahon ilahduttavan epäsuomalaiselta kuulostava soololevy käynnistyy juustoisen maukkaalla, millenniumin taitteen Daft Punkista, Chromeosta (ja Fu-Touristista) muistuttavalla vocoder- mausteisella electrofunkilla Auraraver. Mahtava nimi biisillä!

Vastaavanlaista tykitystä ei popahtavasta discosta jazz-funkiin tyylillisesti vaihtelevalta albumilta valitettavasti löydy. Yournalist-kollega Oskari Ruohosen sielukkaasti laulamat Word On The Wire sekä soft rock -balladi Losing = Winning ovat kuitenkin hyviä vetoja, ja suomalaisen funkin grand old man Sam Huber vierailee heruttelemassa Keep The Lights On -raidalla. Linda Ilves tekee vaikutuksen vokalistina etenkin kappaleella Don’t Breathe On Me.

Aitoahon oma instrumentaali Stellar Studies ei kalpene klassisen Mongo Santamaria -coverin Afro Blue rinnalla. Bändikokoonpanolla toteutettu On The One -albumi on kelpo käyntikortti kansainvälisille markkinoille, joilta löytynee enemmän kuulijoita Muscularin retrolle eli yhtä kuin ajattomalle, vaivattoman tuntuisesti rullaavalle musiikille.

Lisää luettavaa