Arvio: Reipasta tekemisen meininkiä, mutta jotain puuttuu – Oceanhoarsen tiukka vääntö toimii livenä muttei levyllä

Arvio julkaistu Soundissa 2/2023.
Kirjoittanut: Kimmo K. Koskinen.

Arvio

Oceanhoarse
Heads Will Roll
Noble Demon

Oceanhoarsen studiodebyytti Dead Reckoning (2021) painotti raskasta hevimörssäystä, mutta nyt ote hiukan hellittääkin. Tiukkaa vääntö on edelleen: useammassakin kohdassa muodostuu hämmentävähkö mielleyhtymä Disco Ensemblesta metallisella Pantera-silauksella.

Reipas ja napakasti rullaava vaihtoehtoisemman laidan heavy painottaa edelleen soittamisessa piilevää ”tekemisen meininkiä”. Livepuolella tämä eittämättä toimii, levytettynä ei välttämättä niin hyvin. Ulosanti on kyllä osaavaa, energistä ja hyvällä tunteen palolla kiitettävän rehdisti ja autenttisesti ilmaistua, mutta biiseistä jää harmillisen vähän käteen. Sikäli tämä on pettymys, että bändin varhaisten biisien valttina oli nimenomaan sävellyksellinen tarttuvuus, jota kovan luokan toteutus tehosti. Uudelleen äänitetty, hitaasti louhiva Waves on tämän levyn paras raita.

Ehdottoman edustuskelpoisen Heads Will Rollin monipuolisesta materiaalista kuitenkin välittyy lievä tikistämisen tuntu intensiteetin tiimoilla. Musiikki saa vähän turhan niukalti tilaa hengittää eikä Joonas Kososen laulu pääse täysin oikeuksiinsa.

Lisää luettavaa