Levyarvio: Suomalainen metallibändi ei jää surkuttelemaan kohtaloaan – Oceanhoarsen yllätyslive kaipaisi kuvaa kylkeensä

Arvio julkaistu Soundissa 6/2020.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Oceanhoarse
The Damage Is Done – Live!
Imperial Cassette

Muutamia singlejä sekä ep:n julkaisseen metallipoppoon oli tarkoitus suunnata tänä keväänä studioon tekemään esikoispitkäsoittoaan, mutta korona sotki nämäkin suunnitelmat. Amoralista tutun Ben Varonin kipparoima neuvokas ja toimelias yhtye ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan kohtaloaan vaan julkaisi livealbumin taltioinneista, joita tehtiin alkuvuonna ympäri Eurooppaa Marko Hietalan mukana reissatessa.

Oceanhoarsen musiikki on soittajien esikuville, brittihevin uudelle aallolle ja thrash metalille kumartavaa melodista ja groovaavaa heviä. Bändi on vielä nuori, mutta soitto on tiukkaa, mikä ei ole ihme, kun asialla ovat kitaristi Varonin ja For The Imperiumistakin tutun basisti Jyri Helkon kaltaiset konkarit.

The Damage Is Done on ehta livelevy, jolle on jätetty bassosoolot ja välispiikit mukaan sellaisenaan. Bändin osaaminen tulee läpi, mutta yleisön läsnäolo ja tunnelma ei välity ihan sataprosenttisesti ja biiseissä saisi olla enemmän jerkkua. Paketti kaipaisi myös liikkuvaa kuvaa kylkeensä.

Liven perusteella jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä yhtye saa aikaan, kun se viimein pääsee vieläkin vahvemman biisimateriaalin kanssa studiossa irti ja varsinaisen debyytin pariin.

Lisää luettavaa