Arvio: Rintapumppufunkilla kohti valoisempaa tulevaisuutta – U.S. Girlsin Bless This Mess on äitiyden inspiroima

Arvio julkaistu Soundissa 2/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

U.S. Girls
Bless This Mess
4AD

Kotimaastaan torontolaistunut mutta yhä U.S. Girlsinä työskentelevä Meg Remy on tehnyt kahdeksannen albuminsa. Heavy Lightilla (2020) pohditut teemat ovat Bless This Messillä vaihtuneet äitiyden haasteisiin. Albumi rakentui yhtä matkaa kansikuvaankin ikuistetun Remyn raskauden kanssa niin, että lapset olivat äänitysten aikaan joko kohdussa tai äitinsä käsivarsilla. Päätösraitaan Pump Remy on lopulta sämplännyt rintapumppunsa rytmiä.

Bless This Mess on huikean värikäs yhdistelmä modernia funkia, discoa ja dancea Remyn laulaessa niin tyttömäisellä kuin aikuisellakin äänellään. Maailmantilanteesta huolimatta Remy haluaa välittää lohtua ja uskoa tulevaan. Pohjimmiltaan pianoballadisella nimiraidalla naispuolinen jumala siunaa ihmisen aiheuttaman sotkun ja ajattelee tämän tekevän kaikesta huolimatta parhaansa. Synnyinmaansa Tähtilipun ensitahteja Jimi Hendrixistä muistuttavan raa’asti siteeraavalla Futures Bet -kappaleella Remy uskaltautuu vedonlyöntiin ihmiskunnan puolesta. ”I’m laying down a future’s bet, there’s always gonna be someone alive”.

Discoisimmillaan Bless This Mess soi herkullisen retrona So Typically Now’lla ja jopa lievästi madonnamaisella Tux (Your Body Fills Me, Boo)lla.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa