Arvio: Ukrainasta tulee kiinnostavaa black metalia – salaperäisyys verhoaa 11. levynsä julkaissutta Drudkhia

Arvio julkaistu Soundissa 11/2022.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Drudkh
All Belong To The Night
Season Of Mist

Vuonna 2002 Ukrainassa perustettu bläkkisbändi Drudkh on ehtinyt jo yhdenteentoista studioalbumiinsa. Suunnilleen samaa vuosikertaa olevan Alcestin tavoin Drudkh keskittyy maalailevampaan post blackiin.

Bändin toimintamalli nojaa kuitenkin perinteisempään black metaliin. Burzumin ja Darkthronen tavoin Drudkh ei soita livenä. Corpse paintin taakse bändi ei piiloudu, mutta toisaalta ei myöskään julkaise kuvia itsestään. Länsimaiselle kuuntelijalle ukrainankieliset sanoitukset vielä lisäävät Drudkhin salaperäisyyttä.

All Belong To The Night polkaisee käyntiin The Nocturnal Onen blackgazemaisilla kauniin hitailla melodioilla. Sekä sävellys että sovituksen dynamiikka muistuttavat vähän liikaakin Alcestin Écailles de lunen biisejä.

Samoilla linjoilla jatketaan levyn loppuun asti, joskin hitaasti rakentuva, postrockmainen Windmills ja sävellyksellisesti kunnianhimoinen, 15-minuuttinen Till We Become The Haze tuovat enemmän Drudkhin omaa väriä esiin.

46-minuuttinen All Belong To The Night on tasapainoinen, hyväsoundinen ja sopivan kompakti bläkkislevy, mutta ei kuitenkaan yllä Svartidaudin ja Mglan tapaisten kokeilevampien bändien tasolle.

Lisää luettavaa