Arvio: Tätä pitää Helmet-levyltä vaatiakin – Napakan mittainen Left on kelpo ryminää

Arvio julkaistu Soundissa 10/2023.
Kirjoittanut: Kimmo K. Koskinen.

Arvio

Helmet
Left
Ear

Kun alternative metal -jyrä lopetti uransa vuoden 1997 Aftertaste-levyn jälkeen, se nousi kuolleista yhtä pitkän ajan jälkeen kuin mitä edellislevystä Dead To The World (2016) on nyt kulunut. Livenä edelleen nasevasti tuuttaavan yhtyeen – laulaja-kitaristi Page Hamilton ja jotain tyyppejä – viideskin paluulevy jää ihan hyväksi perusmäiskeeksi. Onneksi se petraa hiukan aiemmista, mutta ei ole lähelläkään kolmen ensimmäisen levynsä loistokkuutta.

Aloittava etukäteisbiisi Holiday osoitti vankkaa otetta, mutta oli ”dick wad ass hat ” -sanoituksiltaan nolo. Yhtyeen ote on kyllä napakka ja stop-go-riffit yhdistyvät avosointuihin, riitasointuihin ja vahvaan melodisuuteen takuuvarmalla Helmet-sapluunalla edelleen mainiosti. Biiseissä on terävyyttä ja tarttuvuutta, mutta tätä pitää Helmet-levyltä vaatiakin.

Napakan mittainen levy on alun tyylirikettä ja paria turhaa välikettä lukuun ottamatta aivan kelpo ryminää. Paikoitellen tutun sapluunan käsittelyä voi kutsua tuoreeksi, jopa kekseliääksi. Tyystin akustinen Tell Me Again on yhä kirskuviin kitaroihin, karjuntaan ja ryhdikkäästi jyskäviin rumpuihin luottavalta Helmetiltä suorastaan mullistava aluevaltaus.

Lisää luettavaa