Artisti: Katatonia

Kappas kummaa: Katatonia tiedotti yhtäkkiä uudesta levystä, ensimmäinen single heti julki

Tästähän tuli vallan erinomainen päivä kaikille Katatonian ja tunnelmallisen synkistelymusiikin ystäville. Ruotsin Katatonia tiedottaa sosiaalisen median kanavissaan uudesta albumista nimeltä City Burials, joka julkaistaan 24. huhtikuuta. Saman tien tarjoillaan myös uusi single Lacquer, joka on siitä erikoinen tapaus, ettei sillä ole metallisia särökitaroita mukana ollenkaan. Biisi kuulostaa enemmän Depeche Modelta kuin vanhan ajan Katatonialta.

John Smith Rock Festival julkaisi ensimmäiset kiinnityksensä: Insomnium, Backyard Babies, Katatonia…

Nythän näitä festariuutisia alkaa tipahdella mukavaan tahtiin. Aiemmin päivällä Flow kertoi pelinavauksestaan, ja nyt raskaaseen rockiin erikoistunut John Smith Rock Festival julkisti ensimmäiset bändikiinnityksensä. Onhan siellä kaikenlaista kivaa taas tarjolla.

Mihin Katatonia on kadonnut? Kitaristin mukaan bändillä ”on paljon selvitettävää”

Katatonia on yksi viime vuosikymmenten juhlituimmista metallibändeistä, ja yhtyeen albumit ovat olleet liki järjestään menestyksiä sekä kriitikoiden että yleisön keskuudessa. Vaan mihin orkesteri on oikein hävinnyt? Katatonian edellinen studiolevy The Fall of Hearts julkaistiin vuonna 2016, ja viime vuonna yhtye jättäytyi telakalle. Sen jälkeen on ollut hiljaista.