Arvio: Throat hallitsee myös postpunkin – Killing Joken hengessä alkava We Must Leave You ryömii tajuntaan kuin vaivihkaa

Arvio julkaistu Soundissa 9/2023.
Kirjoittanut: Kimmo K. Koskinen.

Arvio

Throat
We Must Leave You
Svart

Jos nyt ei tyystin ole paattia kurssilta käännetty, niin ainakin Throatin laiva seilaa nyt aiempaa selkeämmin dramaattisen post-punkin aluevesillä. Rosoisena melurock-operaationa tiedetty turkulaisyhtye on toki flirttaillut ihan vakavalla mielellä moisen kanssa jo aiemminkin, mutta nyt suunta on selkeä, ja hyvä niin. Siinä missä edellislevy Smile Less (2021) oli jopa hankalasti hahmotettavissa ankaran säröisen kolkkeen ja kylmäsävyisen goottirockin ristiaallokossa, linjakkaampi We Must Leave You vaanii ja ryömii tajuntaan kuin vaivihkaa.

Killing Jokea ja Godfleshiä sekoittavalla konegoottiotteella käynnistyvä albumi kallistuu kuitenkin myös bändisoiton puolelle. Heti kakkosbiisi Heaven Hanged on mielenkiintoisesti kahtia jaettu kolkkavan väijymisen ja räiskyvämmän bändisoiton kesken. Kontrastia on, mutta juuri sopivasti. Suurieleisellä, konehöysteisellä tomikomppailulinjalla ja isokätisemmällä mäiskeellä tuodaan vielä lisää näkökulmia kokonaisuuteen.

Throatin kehityskaari on päätynyt erikoiseen tilaan, jossa yhtye on mainiosti kotonaan. Jäntevän jyrkkä, stevealbinimainen ote ja tummien tuntemusten viileä tulkinta kohtaavat toimivasti vahvojen melodioiden johdolla.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa