ASTRO CAN CARAVAN: Planet Caravan

ASTRO CAN CARAVAN
Planet Caravan
Ricky-Tick

Kosmista jatsia veivaavan karavaaniin kuuluu tällä levyllä peräti 25 henkilöä. Holtittomaan päälukuun verrattuna rytmijuhla kuulostaa ihmeen intiimiltä. Taajuuskaista on leveä ja soitinnus täynnä hauskoja yksityiskohtia, mutta monipuoliset puhaltimet, syntetisaattorit ja perkussiot kuulostavat tiukalta bändiytimeltä. Jättimäisen big bandin hortoilulla tai massiivisella tuuttausvallilla ei elvistellä. Polyrytmisiä kudelmia ja rikkaita harmonioita löytyy yllin kyllin, mutta asiat tuntuvat tapahtuvan ns. kappaleiden ehdoilla.

Planet Caravanilla on paljon vastustamatonta rytmiä, mutta koko kansan bailumusaksi Astrokänni lienee yhä liian kulmikasta. Avaruudellista pohdiskelua ja surumielisen kauniita nuotteja sotketaan svengaavan biittiin. Torvet kouhottavat vapaita sooloja ja melankolinen teema kohtaa raivoisasti funkkaavan rytmiakselin.
Levy soundaa alusta loppuun todella hienolta. Dynamiikka ja sävyt eivät ole jääneet miksauspöydälle. Varsinkin viipyilevämpi tunnelmointi soi kuulokkeissa yhtä elävänä kuin karavaani soittaisi kuulijan pään ympärillä. Rikkaassa ja lämpimässä äänimassassa viihtyy.

Ässäbiisejäkin piisaa. Mozzarella Legs, The Ghost Of The Grotto, Meteor Shower Gel ja Taia tarttuvat heti vaikka ovatkin hämärää instrumentaalijatsailua. Ihme musaa.