BARREN EARTH: Curse Of The Red River

Arvio julkaistu Soundissa 3/2010.
Kirjoittanut: Antti Mattila.

Sivuprojekti on pahin kirosana, jolla majesteettisen ylvästä musiikkia luovaa Barren Earthia voidaan kuvata. Harhapoluille eksyneet muusikot eivät pysty luomaan näin väkevää deathin, doomin ja progressiivisen rockin keitosta.

Arvio

BARREN EARTH
Curse Of The Red River
Peaceville

Sivuprojekti on pahin kirosana, jolla majesteettisen ylvästä musiikkia luovaa Barren Earthia voidaan kuvata. Harhapoluille eksyneet muusikot eivät pysty luomaan näin väkevää deathin, doomin ja progressiivisen rockin keitosta. Toki taustat värittävät Curse Of The Red River -debyyttiä, onhan mukana Amorphiksen jyrkemmän kauden soittajia ja nykyistä Swallow The Sun-,  Kreator- ja Moonsorrow-miehistöä. On liiankin helppo kertoa musiikin koostuvan mörinä-Amorphiksen deathin ja Swallow The Sunin mörködoomin yhdistelmästä, vaikka noihin suuntiin sävyt osoittelevat.

Barren Earth on vielä paljon enemmän, esimerkiksi opethmainen hitaasti korventava kiirastuli loimuaa kautta levyn. Bändi tyylittelee pitkissä instrumentaaliosuuksissa, joissa nousee usein esiin porukan kokeellisempi tapa hahmottaa maailmaansa, mutta yhtä hyvin mittavien kappaleiden yhteenkutojina voivat toimia äärimmäisen tunnelmalliset, akustisuuteen taipuvaiset osiot. Hienoa on se, ettei Barren Earth tunnu pidättelevän ollenkaan vaan kaataa bensaa liekkeihin ja antaa biisien jatkua. Joissakin kappaleissa lähennellään My Dying Briden kitumista.

Jos doom voi olla lumoavaa ja death herkkää, tässä niitä olisi levyllinen. Flickerin kaltaiset hirviökaunottaret puristavat rintaa vielä pitkään pois mentyäänkin.

Lisää luettavaa