BARREN EARTH: The Devil’s Resolve

Arvio julkaistu Soundissa 3/2012.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

BARREN EARTH
The Devil’s Resolve
Peaceville

Barren Earth lähti liikkeelle kuin varkain vaikuttaen jäsentensä terapia­ryhmältä. Sellainen mielletään helposti puolivillaiseksi jamitteluksi, mutta Barren Earthin kohdalla on kyse kaikesta muusta. Yhtyeen jäsenet ovat vapautuneet pääorkestereidensa kahleista ja voineet vapautuneesti luoda musiikkia, joka ei tunne rajoja.

Barren Earth lyö yhteen progen ja deathmetallin antaen tilaa myös muille vaikutteille. Yhtye loihtii apokalyptisiin mittoihin yltäviä eeppisiä sävellyksiä, joissa psykedeelisellä lähestymistavalla on merkittävä rooli. Se lähestyy teoksiaan notkeasti ja saa kaiken kuulostamaan helpolta.

Barren Earthin vertailukohtia on haettu myös nykymetallin vaikuttajista, mutta silloin ollaan jo liian lähellä. Yhtye kumartaa paljon kauemmas ja on tarkoituksella astunut peremmälle historiaan voidakseen luoda omalle metallilleen omat sääntönsä ja suuntaviivansa. Toki ne välillä risteävät joidenkin aikalaisten kanssa, mutta ei kuitenkaan niiden ansiosta.

The Devil´s Resolve esittelee mallin, jossa on jotakin sellaista, mitä ei ole aikaisemmin kuultu. Barren Earthilla on täydellisen genrevapaa lähestymistapa metalliin. Kaikenlaisen musikaalisen taituruuden keskellä tässä bändissä on kysymys kollektiivista, jolle hieno kokonaisvaiku­telma on tärkein, ja se on yhtä suuri kuin The Devil´s Resolve.

Lisää luettavaa